Tort "Menta si Ciocolata"

de Ela68 in Torturi, 6 Ian 2013 | 3129 vizualizari

 

Tortul acesta imi aduce aminte de copilarie. Cand aveam 2 lei ma duceam la chioscul din colt si imi cumparam o inghetata "Doina" cu menta, imbracata intr-o pojghita subtire de ciocolata. Era preferata mea. Ce vremuri.......cred ca sunt mai bine de 30 de ani de atunci !

Blatul, catifelat si umed, nu necesita insiropare, iar crema , plina de aroma, i se potriveste perfect.
Combinatia menta si ciocolata este divina in acceptiunea mea.

Regret cel mai mult ca aparatul meu foto nu ma ajuta sa realizez fotografii asa cum mi-as dori, insa va asigur ca gustul este sublim.

 

INGREDIENTE

Blatul

  • 7 ua
  • 16 linguri nuci macinate
  • 8 linguri apa
  • 12 linguri zahar tos
  • 3 linguri cacao

Creama :

  • 250 gr smantana pentru frisca
  • 250 gr macarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 3-4 picaturi colorant verde
  • 1 legatura frunze de menta+putina apa+4 linguri zahar sau 4 linguri sirop de menta sau cateva picaturi de esenta de menta
  • 1 lingurita gelatina granule
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Menta si Ciocolata":

Blatul :


Se amesteca cacaua cernuta cu zaharul, nuca macinata si se toarna peste ele apa clocotita. Se pune la foc mic si se tine 2-3 minute. Se lasa la racit si incorporeaza pe rand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma. Se tapeteaza cu unt si hartie de copt o forma cu diametrul de 20 cm, se toarna compozitia si se pune la cuptor, la foc mic, 45 minute, pana ce se desprinde de pe peretii formei.


Crema :


Am vrut sa incerc sa folosesc un sirop de menta facut "ad hoc", din frunzele de menta cu apa si zaharul pe care le-am pus pe foc cateva minute, insa nu a iesit concentrat, deci a trebuit sa adaug si cateva picaturi de esenta. In locul acestora se poate folosi direct sirop de menta si chinul nu este atat de mare.............


Se bate smantana pentru frisca, se adauga mascarpone si se bate in continuare pana la incorporare. Adaugam zaharul pudra si colorantul ( eu am avut colorant lichid Wilton ).


Se toarna siropul de menta, gelatina inmuiata in apa rece si pusa 15 secunde la cuptorul cu microunde pana la dizolvarea granulelor si se amesteca rapid pana se omogenizeaza.


Impartim blatul si crema in doua si le aranjam alternativ pe un platou, binenteles, ajutandu-ne de un inel metalic.


Pentru decorare am folosit jumatate de ciocolata amaruie pe care am topit-o la Bain-Marie si cu ajutorul unei pungi taiate la un colt am realizat in graba ( se vedeeee ) formele de pe tort.


Se lasa 3-4 ore pana se intareste crema.


Mi s-a parut exceptional.........


 

TIPS-URI

1

Blatul se lasa sa se raceasca complet. Atentie, este foarte sfaramicios, se taie destul de greu, deci veti astepta pana este complet rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Menta si Ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Ela68 1

07.01.2013, 21:20

multumesc mult fetelor ! Culoarea mai putin ma intereseaza, gustul e mai important.

Miha 1

07.01.2013, 23:19

pfuuu... ce fain...

mamaieelena 1

07.01.2013, 23:28

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si nuci