Tort mimoza

de jolygina in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 2713 vizualizari

 

Un tort foarte simplu cu putine ingrediente si foarte bun .
Stiu  despre acest  tort ca se face in Italia de Ziua femeii.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 2 budinci de vanilie preparate conform instructiunilor
  • 200ml frisca lichida
  • Sirop
  • 200ml apa 2 linguri zahar si o lingurita esenta de vanilie
  • Decor :rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mimoza:

Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt .

Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min.

Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua dava va este mai usor apoi crema de vanilie obtinuta se amesteca cu frisca.

Cand crema este gata  taiem blatul  pe orizontala si apoi in fasi cam cat palma iar o singura foaie din blat o taiem cubulete mici, le insiropam pe fiecare in parte 

Intr-un castron asezam fasi de blat apoi crema si iar fasi de pandispa cu crema pana le terminam pe toate. Le punem la rece iar cand este gata il imbracam in crema ramasa si apoi lipim bucatele de pamdispan iar la baza se asaza semintele de rodie. La sfarsit putem sa pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

CameliaR 1

14.04.2016, 10:48

Rahela Velicu 1

15.04.2016, 14:29

marcela1979 1

17.04.2016, 23:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca