Tort mimoza

de jolygina in Dulciuri, 13 Apr 2016 | 308 vizualizari

 

Un tort foarte simplu cu putine ingrediente si foarte bun .


Stiu  despre acest  tort ca se face in Italia de Ziua femeii.

 

INGREDIENTE

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • un praf de copt
  • Crema
  • 2 budinci de vanilie preparate conform instructiunilor
  • 200ml frisca lichida
  • Sirop
  • 200ml apa 2 linguri zahar si o lingurita esenta de vanilie
  • Decor :rodie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mimoza:

Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt .

Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min.

Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua dava va este mai usor apoi crema de vanilie obtinuta se amesteca cu frisca.

Cand crema este gata  taiem blatul  pe orizontala si apoi in fasi cam cat palma iar o singura foaie din blat o taiem cubulete mici, le insiropam pe fiecare in parte 

Intr-un castron asezam fasi de blat apoi crema si iar fasi de pandispa cu crema pana le terminam pe toate. Le punem la rece iar cand este gata il imbracam in crema ramasa si apoi lipim bucatele de pamdispan iar la baza se asaza semintele de rodie. La sfarsit putem sa pudram cu zahar pudra

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mimoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Camelya 1

14.04.2016, 10:48

noiinbucatarie 1

15.04.2016, 14:29

marcela1979 1

17.04.2016, 23:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!