Tort Minge de Fotbal

de Oana in Torturi, 1 Oct 2011 | 10270 vizualizari

 

Pentru Cata :) "La multi ani!"

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1,5 pahar zahar
  • 1/3 pahar ulei
  • 2 pahare faina
  • un plic praf de copt
  • Sirop:
  • coaja de la 3 portocale mici
  • 4 linguri zahar
  • 500 ml apa
  • Crema cu ciocolata cu lapte:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 ml frisca lichida
  • Crema cu ciocolata amaruie:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • Decor:
  • nuca de cocos alba si verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minge de Fotbal:

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste galbenusuri, mixand la viteza mica. Separat, se bat albusurile spuma cu jumatate de pahar de zahar. Se adauga albusul in crema de galbenusuri, amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus, usor, pana se incorporeaza bine. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (20x30 cm) si un vas rotund cu diametrul de 20 cm. Se toarna aluatul pentru blat in ambele tavi si se coace la foc mic. Se face proba cu scobitoarea. Se scot blaturile si se lasa la racit pe un grilaj, indepartand usor hartia de copt.

Intre timp se prepara siropul. Coaja de portocala se taie solzisori subtiri si se pune intr-un ibric impreuna cu zaharul si apa. Se fierbe la foc mic pana lichidul ajunge la 250 ml. Se lasa apoi la racit. Se strecoara si se lasa la scurs coaja de portocala.

Crema: In doua craticioare se rupe bucati ciocolata cu lapte si ciocolata amaruie. Se amesteca fiecare cu frisca lichida si se pun craticioarele pe foc mic, amestecand pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se lasa la racit, apoi se pun la frigider jumatate de ora. Se scot cremele, se mixeaza intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se ingroasa. Se mai lasa la rece 15 minute. Crema cu ciocolata amaruie se opreste pentru a imbraca mingea.

Asamblare: Se taie blatul dreptunghiular in doua, se insiropeaza usor si se umple cu crema de ciocolata cu lapte, presarand peste crema fasiute din coaja de portocala. Blatul rotund se taie in trei parti. Se tapeteaza cu folie de plastic un castron de aceeasi dimensiune, se aseaza cate un blat, se insiropeaza, se umple cu crema cu ciocolata cu lapte, presarand si pe acesta coji de portocale. Dupa ce s-au pus toate straturile, se lasa castronul cu "mingea" la frigider jumatate de ora.

Se imbraca tortul dreptunghiular in crema, se pune "mingea" deasupra, pe mijloc, ajustand cu cutitul forma, daca este cazul. Se imbraca mingea cu ciocolata amaruie, modeland forma rotunda. Se fac din hartie sabloane pentru decor si se presara nuca de cocos alba, dand forma mingii. Pe blatul de jos se presara nuca de cocos verde. Se lasa tortul la rece cel putin 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minge de Fotbal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Cris2711 1

03.10.2011, 18:05

MIUTA 1

04.10.2011, 13:59

La multi ani lui Cata!!!!
Imi place super bun si frumos

Oana 1

05.10.2011, 15:23

Multumim mult de tot pentru urari!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Minge