Tort Minnie Mouse

de laura_n in Torturi, 13 Iun 2012 | 3063 vizualizari

 

E luna copiilor si m-am gandit sa postez un tortulet cu Minnie Mouse ! Si eu tot copil ma simt :))

 

INGREDIENTE

  • blaturi
  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 100 gr cioco
  • 50 gr unt
  • crema
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr crema branza
  • 200 ml frisca
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie
  • un pachet unt
  • 1 kg zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Se bat 6 albusuri (respectiv 4 albusuri pentru blatul mic) cu 6 lg apa, apoi se adauga 12 lg zahar si se bat pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga untul topit cu ciocolata, cacaoa si se amesteca, la sfarsit se adauga faina si esenta de vanilie. Cel de-al doilea blat se face simplu, fara cacao. Se coc cele doua blaturi si dupa ce s-au racit se taie in trei straturi care se insiropeaza cu un sirop de zahar cu vanilie.


Crema se obtine amestecand mascarpone cu crema de branza si cu frisca, se adauga esenta de lamaie (cateva picaturi) si se da la rece.


Crema de unt : se freaca untul moale cu 100 gr zahar pudra, cu putina esenta vanilie si se amesteca cu mixerul cam 15 min pana iese o spuma.


Se asambleaza torturile si se imbraca in crema de unt obtinuta si se dau la rece.


Facem o pasta de zahar cu care imbracam cele doua tortulete si le ornam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

laura_n 1

14.06.2012, 22:02

va multumesc mult

anomisana 1

16.06.2012, 10:49

o minunatie de tort; felicitari.

laura_n 1

16.06.2012, 15:15

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ruladă şi cremă de brânză