Tort Minnie Mouse

de laura_n in Torturi, 13 Iun 2012 | 4784 vizualizari

 

E luna copiilor si m-am gandit sa postez un tortulet cu Minnie Mouse ! Si eu tot copil ma simt :))

 

INGREDIENTE

  • blaturi
  • 10 oua
  • 20 lg faina
  • 20 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 100 gr cioco
  • 50 gr unt
  • crema
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr crema branza
  • 200 ml frisca
  • esenta vanilie
  • esenta lamaie
  • un pachet unt
  • 1 kg zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minnie Mouse:

Se bat 6 albusuri (respectiv 4 albusuri pentru blatul mic) cu 6 lg apa, apoi se adauga 12 lg zahar si se bat pana se obtine bezeaua. Apoi se adauga untul topit cu ciocolata, cacaoa si se amesteca, la sfarsit se adauga faina si esenta de vanilie. Cel de-al doilea blat se face simplu, fara cacao. Se coc cele doua blaturi si dupa ce s-au racit se taie in trei straturi care se insiropeaza cu un sirop de zahar cu vanilie.

Crema se obtine amestecand mascarpone cu crema de branza si cu frisca, se adauga esenta de lamaie (cateva picaturi) si se da la rece.

Crema de unt : se freaca untul moale cu 100 gr zahar pudra, cu putina esenta vanilie si se amesteca cu mixerul cam 15 min pana iese o spuma.

Se asambleaza torturile si se imbraca in crema de unt obtinuta si se dau la rece.

Facem o pasta de zahar cu care imbracam cele doua tortulete si le ornam. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minnie Mouse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

14.06.2012, 22:02

va multumesc mult

anomisana 1

16.06.2012, 10:49

o minunatie de tort; felicitari.

laura_n 1

16.06.2012, 15:15

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca cu ciuperci de post

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Cornulete cu untura si iaurt

ieri la 19:52

Paella cu fructe de mare și midii

ieri la 19:18

Smoothie din kaki, prune si iaurt de soia

ieri la 18:37

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Kilimanjaro