Tort Anamaria

de reisnaor_2006 in Torturi, 5 Mai 2015 | 11933 vizualizari

 

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de pandispan
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 400 gr compot de ananas
  • 200 gr dulceata acrisoara de caise
  • 200 gr de piscoturi
  • 4 linguri de zahar pudra
  • o sticluta de esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:siropul de la compotul de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anamaria:

            Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarponele impreuna cu 2 lg de zahar pudra. Separat, la viteza cea mai mare a mixerului, se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura.

            Separat foile de pandispan se taie in jumatate.Pe un platou asezam prima jumatate de foaie de pandispan si o ungem cu crema formata din frisca si mascarpone.Asezam a doua foaie si o insiropam cu sirop din compotul de ananas,peste punem crema si asezam a treia foaie de pandispan.O insiropam si pe aceasta si o ungem cu crema .

             Urmatoarele 2 foi de pandispan le punem incontinuare fara sa le insiropam si le ungem cu dulceata acrisoara de caise.Urmatoarele foi pana cand se termina procedam la fel ca si cu primele foi facute(le insiropam si le ungem cu crema).Pe ultima foaie de pandispan dupa ce am unso cu crema asezam bucati de ananas(maruntit sau intregi)

             Piscoturile le trecem prin siropul de la compotul de ananas si le punem de jur imprejur formand un gardulet ornamental.Pofta buna.

TIPS-URI

1

in crema putem adauga si lapte condensat care contrasteaza fabulos cu blatul de pandispan si dulceata de caise.

2

putem folosi orice compot.

3

dulceata de gutui ii da o savoare deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata (reteta video)