Tort Anamaria

de reisnaor_2006 in Torturi, 5 Mai 2015 | 5918 vizualizari

 

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi de pandispan
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 400 gr compot de ananas
  • 200 gr dulceata acrisoara de caise
  • 200 gr de piscoturi
  • 4 linguri de zahar pudra
  • o sticluta de esenta de vanilie
  • Pentru insiropat:siropul de la compotul de ananas
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Anamaria:

Cu ajutorului mixerului se mixeaza mascarponele impreuna cu 2 lg de zahar pudra. Separat, la viteza cea mai mare a mixerului, se bate frisca, incorporand treptat cele doua linguri de zahar pudra si esenta de vanilie. Apoi, se amesteca cele doua compozitii, turnand frisca peste mascarpone, amestecand cu o lingura.


Separat foile de pandispan se taie in jumatate.Pe un platou asezam prima jumatate de foaie de pandispan si o ungem cu crema formata din frisca si mascarpone.Asezam a doua foaie si o insiropam cu sirop din compotul de ananas,peste punem crema si asezam a treia foaie de pandispan.O insiropam si pe aceasta si o ungem cu crema .


Urmatoarele 2 foi de pandispan le punem incontinuare fara sa le insiropam si le ungem cu dulceata acrisoara de caise.Urmatoarele foi pana cand se termina procedam la fel ca si cu primele foi facute(le insiropam si le ungem cu crema).Pe ultima foaie de pandispan dupa ce am unso cu crema asezam bucati de ananas(maruntit sau intregi)


Piscoturile le trecem prin siropul de la compotul de ananas si le punem de jur imprejur formand un gardulet ornamental.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

in crema putem adauga si lapte condensat care contrasteaza fabulos cu blatul de pandispan si dulceata de caise.

2

putem folosi orice compot.

3

dulceata de gutui ii da o savoare deosebita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Anamaria" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (24)

mirela0911 1

06.05.2015, 14:58

Cum arata!

Andra_Constantinescu 1

06.05.2015, 21:08

Foarte bine arata!

reisnaor_2006 1

06.05.2015, 21:59

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08