Tort ''nabadaios''

de Constelatialeu in Torturi, 6 Aug 2014 | 2401 vizualizari

 

Azi e sarbatoare mare in calendar( Schimbarea la Fata) si eu am ales sau nu,sa apar pe lume acum 45 de ani......ce matusalemica sunt...dar tot port codite si ma simt o copilita........si mi-am facut tort,care mi-a mancat ziulica,ca asa nabadaios a tinut sa fie,de parca imi seamana........gata cu lalaiala,ca uit ce am prestat ....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 g albusuri
  • 300 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite amidon
  • 2 lingurite otet d evin alb
  • 300 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Crema
  • 180 g albusuri
  • 100 g zahar
  • 400 g gem de zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 100 g nuca macinata
  • 10 g gelatina
  • Pentru ornat
  • 200 ml smantana pentru frisca peste 30% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''nabadaios'':

Blat: Mixam bine albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam energic pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam amidonul si otetul si mai mixam, la final adaugam nuca macinata, amestecand usor. Tapetam o tava cu hartie de copt si trasam un cerc cu diametrul de 24 cm, punem intr-un posh bezeaua si formam o foaie rotunda, facem 2 astfel de foi pe care la dam la cuptorul incins dinainte, lasam cuptorul deschis sa se usuce bezeaua. In restul de bezea ramasa adaugam faina si cacaoa si formam un blat rotund cu aceiasi dimensiune ca cele de bezea. Coacem si aceasta foaie, dar inchidem cuptorul, este gata cand trece testul scobotorii.


Crema: Intr-o cratita punem albusurile si le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea tare, apoi asezam cratita pe baie de abur si amestecam continuu cca 20 minute. Lasam bezeaua sa se raceasca, apoi adaugam gemul de zmeura, omogenizam. Dupa ce am omogenizat bine adaugam mascarpone si nuca. Separat pregatim gelatina dupa instructiunile de pe pachet si apoi o incorporam in crema.


Pentru ornat: Mixam bine smantana cu frisca lichida pana se intareste.


Asamblare: Asezam prima foaie de bezea pe un platou, punem inelul detasabil de la forma de tort, adaugam jumatate din crema, apoi foaia maro, restul de crema si foaia de bezea. Dam tortul la rece cca 4-5 ore. Dupa ce a stat la rece scoatem inelul de la forma si ornam dupa bunul plac cu frisca si apoi cu ciocolata topita.


Sa va fie de pofta sa-mi fie de bine cand o sa degust tortul ''nabadaios''.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''nabadaios''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Rocsi 1

07.08.2014, 10:22

Foarte bun tortul tau mai Cleme!

Valclaudia 1

07.08.2014, 22:24

am sosit sa-mi revendic portia..... LA MULTI ANI, Leoaico!

Panacris 1

12.08.2014, 15:50

Năbădios, dar prea bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema diplomat si mascarpone