Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Reteta este din colectia de carti de bucate Adevarul, dar acolo era o crema de unt frecata si mie nu-mi place asa ca am adaptat-o dupa gusturile si preferintele mele .
Trebuie sa va spun ca nu este singura reteta din aceasta carte sic ate am incercat cam toate mi-au ieist bune . Asa ca daca aveti carticelele eu zic sa le folositi cu incredere .
Blatul :
Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.
Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.
Crema :
Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.
Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .
Lasam sa se raceasca .
Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua
Asamblare:
Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.
Dam totul la frigider si servim rece .
1
lasati sa se raceasca bine , este bun rece
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult