Tort negru cu cafea

de anca_rm in Torturi, 2 Iul 2014 | 6552 vizualizari

 

Reteta este din colectia de carti de bucate Adevarul, dar acolo era o crema de unt frecata si mie nu-mi place asa ca am adaptat-o dupa gusturile si preferintele mele .
Trebuie sa va spun ca nu este singura reteta din aceasta carte sic ate am incercat cam toate mi-au ieist bune . Asa ca daca aveti carticelele eu zic sa le folositi cu incredere .

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 2oua +2 albuse
  • 250ml lapte
  • 250 gr zahar (8linguri)
  • 200 gr faina(10 linguri)
  • 1praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • sare
  • Pt crema:
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 120 gr zahar (4 linguri)
  • 2 lingurite cafea solubila.
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort negru cu cafea:

Blatul :


Batem ouale cu putina sare , adaugam zaharul si frecam pana obtinem o crema . Adaugam faina , cacao si praful de copt si amestecam subtiind aluatul cu laptele . Laptele il turnam in fir subtire pana terminam.


Intr-o tava de tort (20cm diametru), tapetata cu faiana sau hartie de copt turnam compozitia si o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute . In tot acest timp nu vom deschide usa cuptorului.


Crema :


Intr-o cratita punem galbenusurile si frecam cu zaharul si faina , adaugam laptele si omogenizam pana nu mai sint gogoloase.


Punem cratita pe foc si fierbem crema amestecand , ca sa nu se prinda, pana se intareste . Adaugam cafeau si omogenizam .


Lasam sa se raceasca .


Cand este rece (eu am racit-o rapid in apa rece ) , batem frisca si amestecam cele doua


Asamblare:


Blatul copt si racit il taiem in doua si ungem cu crema (3/4 din crema ), asezam si partea de sus a blatului si decoram cu restul de crema ramasa.



Dam totul la frigider si servim rece .

 

TIPS-URI

1

lasati sa se raceasca bine , este bun rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort negru cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

babi5 1

13.07.2014, 13:17

La multi si fericiti ani! fata frumoada

MIUTA 1

13.07.2014, 15:20

La multi ani fericiti !!!

anca_rm 1

14.07.2014, 08:35

va multumesc pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu piscoturi