Tort "Negru si alb"

de Miha in Torturi, 26 Mai 2010 | 12875 vizualizari

 

:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguru ulei
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • Pentru crema maro:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Pentru crema alba:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte praf
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negru si alb":

Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele.


Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.


Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.


Crema:


Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.


Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.


Glazura:


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.


Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.


Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva f simplist, fiind facut pentru "de-ai casei" :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negru si alb"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ela 1

26.05.2010, 17:24

nu pot sa iti spun

mena29 1

26.05.2010, 22:10

La tine Miha nici nu mai stiu ce sa mai zic,totul e perfectcinci furculite cu toate ca meriti mult mai multe

Giana 1

17.07.2014, 11:56

Miha face torturile cele mai bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6490 puncte

Rocsi

6225 puncte

RODIMUR

3958 puncte

anuta

3714 puncte

Panacris

3343 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort savarina