Tort nins cu cocos si crema de visine

de Bya Ralu in Dulciuri, 21 Oct 2016 | 937 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://www.bucataras.ro/retete/tort-nins-cu-nuca-de-cocos-si-zmeura-68781.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat de tort:
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 80 g faina
  • 50 g fulgi nuca de cocos
  • 1 lg ulei
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • Pentru crema:
  • 150 g visine
  • 400 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 5g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 30 ml apa rece
  • Crema exterior:
  • 200 g frisca lichida neindulcita (30% grasime - Pilos)
  • 60 g zahar
  • Pentru insiropat:
  • 2 lg zahar
  • 60 ml apa
  • Decor:
  • fulgi de nuca de cocos
  • ciocolata alba
  • coacaze
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nins cu cocos si crema de visine:

Albusuriile se separa de galbenusuri si se mixeaza spuma tare cu praful de sare.Se pune zaharul in 2 transe si se mixeaza pana cand se dizolva.

Se adauga galbenusuriile peste albusuri si se mixeaza cateva secunde.Punem uleiul si mixam din nou.

Faina se amesteca cu cocosul,se pune peste albusuri impreuna cu coaja rasa si se amesteca bine.

Se tapeteaza o forma cu hartie de copt (24cm diametru) si se toarna compozitia.

Se da la cuptorul preincalzit pentru 20 minute sau pana cand acesta este gata.

Cand sa copt, se scoate din cuptor si se lasa blatul sa se raceasca complet,dupa care se taie pe orizontala.



Pentru crema:

Se hidrateaza gelatina in apa rece timp de 10 minute apoi se dizolva pe baie de aburi.

Se mixeaza frisca lichida pana cand aceasta creste in volum si devine aerata.

Visinele se spala bine,se curata de samburi si se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta,se amesteca cu frisca mixata.

Se pune si gelatina calduta si se mixeaza cateva minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nins cu cocos si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

sebirizescu 1

26.10.2016, 14:14

mihaelar63 1

27.10.2016, 04:39

Delcios , cu arome si gusturi pe placul meu !!!Felicitari

Bya Ralu 1

05.11.2016, 19:13

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Irina