Tort Oltenesc - Cum se face coliva

de amalia01 in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 2359 vizualizari

 

Cum se face coliva. Cei care ma cunosc personal sau de mai multa vreme in mediul online, stiu ca am crescut intr-un sat din inima Olteniei. 
Motiv pentru care in bucataria mea intotdeauna se vor impleti arome si gusturi cu radacini in ambele stiluri de a gati.
Ieri mi s-a facut dor de...coliva. Insa nu am facut niciodata pana acum. Am sunat-o pe mama si am intrebat-o daca stie cum se face. Tata este oltean, deci aveam toate motivele sa fiu putin reticenta. Insa mamele stiu intotdeauna tot, nu-i asa?
Surpriza a venit din partea tatei pe care l-am auzit intreband: "face tort oltenesc?"
Si asa i-a ramas numele retetei mele!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacas din grau
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana de zahar
  • 3 l apa
  • 1 vf cutit scortisoara
  • 1/2 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 vf cutit cuisoare macinate
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1/2 cana rahat taiat marunt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Oltenesc - Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se umfle.

Adaugi nuca macinata, aromele si rahatul, amestecand si omogenizand bine totul.

Asezi inelul de tort pe un platou si torni compozitia in interior. Dai la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si decorezi.

Servesti taiat felii sau cu lapte.

TIPS-URI

1

bunica prepara coliva simpla, doar cu putina coaja rasa de lamaie. Eu insa am schimbat putin aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Oltenesc - Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

kytz 1

23.01.2017, 00:10

simona72 1

23.01.2017, 08:26

Îmi place, dar nici eu nu am făcut...Foarte faină și denumirea de tort

Gherca Daniela 1

23.01.2017, 20:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure