Tarte cu fructe de padure

de ela in Dulciuri, 18 Oct 2010 | 2842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6oua
  • 6linguri de zahar+2linguri+2linguri
  • 7linguri de pesmet
  • 1plic gelatina
  • 1punga fructe de padure congelate
  • 200ml frisca lichida
  • sos de ciocolata
  • 1plic intaritor de frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu fructe de padure:

Separam albusurile oualelor de galbenusuri si le punem in doua boluri separate.Galbenusurile le frecam cu 3linguri de zahar pana ce se topeste zaharul si se albeste.


Albusurile le batem cu un praf de sare,apoi adaugam treptat 3linguri de zahar si batem bine,sa se intareasca.In galbenusurile frecate punem pesmetul,treptat,apoi albusurile batute spuma.Ungem formele cu unt si le tapetam cu faina,apoi punem cu o lingura aluatul in ele.Formele le punem intr-o tava si dam la cuptorul preincalzit 15minute pana devin aurii.Scoatem si lasam sa se raceasca.Scoatem aluatul din forme si le punem pe farfurie invers decat au fost coapte.


Batem frisca cu 2linguri de zahar si cu intaritorul de frisca pana se intareste foarte bine.


Fructele le punem la decongelat din timp.Scurgem zeama de la ele(,punem pe ele 2linguri de zahar )si lasam deoparte 2-3linguri pentru insiropat tartele,restul de zeama o completam cu apa pana la 250ml si folosim pt gelatina.Gelatina cu 2linguri de zahar se amesteca bine,apoi se completeaza cu zeama(250ml) si se pune la fiert 1-2minute.Lasam putin sa se raceasca,apoi turnam gelatina peste fructe si amestecam bine.


Cu zeama ramasa de la fructe insiropam tartele,punem deasupra fructele cu gelatina,apoi ornam cu un sprit cu frisca si cu sirop de ciocolata.Este delicios amestecul de fructe dulci cu ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

ela 1

21.10.2010, 17:32

Adina data viitoare esti prima

Cris2711 1

12.03.2011, 10:40

si eu a doua

adry88 1

03.06.2011, 21:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca