Tort om de zapada

de cristina_irina in Torturi, 9 Mai 2013 | 3985 vizualizari

 

PENTRU CRACIUN SAU ANIVERSARI DE IARNA

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • un praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • 12 linguri de faina
  • 8linguri de apa
  • 3 sticlute de esenta de rom
  • crema instant de ciocolata cu rom
  • 250 ml de lapte
  • o lamaie
  • un pahar de fanta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort om de zapada:

 Albusurile se bat spuma cu 8 linguri de zahar.Separat se amesteca galbenusurile cu un pachet de praf de copt,coaja de la o lamaie rasa,pliculete de zahar vanilat ,8 linguri de apa,si 12 linguri de faina dupa care se amesteca pana formeaza o compozitie ca o smantana.

Se toarna albusul peste compozitie si se amesteca usor sa nu se sparga bulele.Se da la cuptorul normal 30 min. , la cel cu microunde 10 min.Se taie blatul in 4 se  insiropeaza cu  fanta ,se despart in doua si  se  umplu cu frisca sau crema de ciocolata instant,doua cate doua, ca sa ia  forma unui om de zapada ca in foto .Se orneaza cu bomboane sau fructe,dupa cum ne" spune "fantezia.:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort om de zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
tort crema de zahar ars