Tort "Padurea neagra"

de adriana65 in Torturi, 14 Dec 2009 | 17127 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • - 5 oua
  • - 150 g zahar
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • - 1o g praf de copt
  • Ingrediente pentru crema si ornare:
  • - 1 borcan compot de visine ( 750 g)
  • - 3 lingurite amidon
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 500 ml frisca
  • - 150 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea neagra":

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii. Se incinge cuptorul.


Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.


Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .


Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot.


Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.


Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot , restul de zeama se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat si se da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Dupa racire se repartizeaza peste visine. Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin. Se pun deoparte 4 linguri de frisca.


Se repartizeaza mai putin de jumatate din frisca ramasa peste blatul cu visine, se pune al doilea blat si se acopera tortul cu frisca deasupra si pe margini.


100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza pe peretii laterali si in mijloc, iar 50 g o radem deasupra tortului. Cu frisca ramasa facem rozete de frisca si in varful fiecareia punem cate o visina.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

adriana65 1

18.12.2010, 23:24

acum in prag de sarbatori am intrat pe pagina aceasta si am vazut urarile voastre. va multumesc foarte mult . chiar daca a trecut aproape un an de atunci, eu va multumesc foarte mult si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu am mai trecut pe aici.
va imbratisez cu drag si va urez Sarbatori fericite!

elena1988 1

02.02.2011, 17:12

DIANA B 1

13.03.2011, 09:36


LA MULTI ANI !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata