Tort "Padurea neagra"

de adriana65 in Torturi, 14 Dec 2009 | 15883 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru blat:

  • - 5 oua
  • - 150 g zahar
  • - 50 g faina
  • - 30 g cacao
  • - 1o g praf de copt
  • Ingrediente pentru crema si ornare:
  • - 1 borcan compot de visine ( 750 g)
  • - 3 lingurite amidon
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 500 ml frisca
  • - 150 g ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Padurea neagra":

Se pun la scurs visinele, sucul din compot se colecteaza intr-un vas. Cu grija, pentru a nu se zdrobi sau rupe visinele se scot samburii. Se incinge cuptorul.

Se separa ouale: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intaresc; se adauga galbenusurile pe rand, iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.  

Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si tapatata cu faina. Se coace 20 minute, dupa care se scoate din cuptor, se indeparteaza inelul lateral si se lasa blatul la racit .

Cand blatul este rece se taie in doua; primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu 2 - 3 linguri de zeama de compot.

Deasupra se repartizeaza visinele. Se pastreaza cateva visine pentru ornat.  

Se dizolva amidonul cu 3 linguri zeama de compot ,  restul de zeama se pune intr-un vas impreuna cu zaharul vanilat si se da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Dupa racire se repartizeaza peste visine.  Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat, se adauga intaritorul si se mai bate putin. Se pun deoparte 4 linguri de frisca.

Se repartizeaza mai putin de jumatate din frisca ramasa peste blatul cu visine, se pune al doilea blat si se acopera tortul cu frisca deasupra si pe margini.

 100 g de ciocolata se zdrobeste si se repartizeaza pe peretii laterali si in mijloc, iar 50 g o radem deasupra tortului. Cu frisca ramasa facem rozete de frisca si in varful fiecareia punem cate o visina.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort "Padurea neagra"-0
Tort "Padurea neagra"-1
Tort "Padurea neagra"-2
Tort "Padurea neagra"-3
Tort "Padurea neagra"-4
Tort "Padurea neagra"-5
Tort "Padurea neagra"-6
Tort "Padurea neagra"-7
Tort "Padurea neagra"-8
Tort "Padurea neagra"-9

COMENTARII (25)

adriana65

adriana65 1

18.12.2010, 23:24

acum in prag de sarbatori am intrat pe pagina aceasta si am vazut urarile voastre. va multumesc foarte mult . chiar daca a trecut aproape un an de atunci, eu va multumesc foarte mult si va rog sa nu mi-o luati in nume de rau dar chiar nu am mai trecut pe aici.
va imbratisez cu drag si va urez Sarbatori fericite!

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 17:12

DIANA B

DIANA B 1

13.03.2011, 09:36


LA MULTI ANI !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!