Desert tort cu caramel si mascarpone

de Constelatialeu in Torturi, 30 Mar 2017 | 1659 vizualizari

 

Am primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana azi si m-am abtinut sa le deschid, am avut eu un filing ca sunt delicioase.....azi m-am apucat sa testez caramelul, ca si-a dorit copilul ceva bun, la el ceva bun este un tortulet...asa ca, ce nu face mama pentru puiul ei....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri mai pline cu faina
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Crema
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie caramelo Delatte 397 g
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime ( smantana pe care o folosesc este foarte densa, trebuie diluata cu un pic de lapte)
  • 2-3 linguri lapte dulce
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • Decor
  • ciocolata topita Dr.Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caramel si mascarpone:

Blat : Am folosit o forma de tort detasabila, cu diametrul de 18 cm, am tapetat-o cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat, pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat nuca, faina si cacaua si am omogenizat. Am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Apoi am turnat compozitia in forma de tort si am bagat forma la cuptorul preincalzit, la 175 grade C; este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.


Sirop: Apa si zaharul sa fiarba, dupa ce a inceput sa clocoteasca, oprim focul si adaugam esenta, lasam sa se raceasca.


Frisca: Amestecam smantana cu zaharul valinilat si laptele si apoi mixam pana obtinem o frisca ferma.


Crema: Intr-un castron, punem mascarponele si caramelul si omogenizam, apoi adaugam si jumatate din frisca. Cealalta jumatate de frisca o lasam pentru ornat, o amestecam cu 2 linguri din crema.


Asamblare : Dupa ce s-a racit blatul ( e bine sa fie facut cu o zi inainte, se taie mult mai bine) il sectionam in 4 parti.


Asezam prima parte, o insiropam si intindem crema peste, asezam a doua parte, insiropam si intindem crema, asezam partea a treia insiropam si intindem crema, apoi asezam ultima parte din blat, insiropam si imbracam totul in crema si frisca, apoi ornam cu ciocolata topita. De preferat sa-l taiem a doua zi, asta daca se poate, la mine nu cred ca se poate.....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

miki_a 1

03.05.2017, 14:09

Waw!!!!! Deosebit de buuuun!

noiinbucatarie 1

03.05.2017, 18:30

oanapl 1

03.05.2017, 20:33

Arata grozav de bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fasole verde în sos de roșii

de RODIMUR 5

ieri la 21:41

Sacul lui Moş Crăciun

de Ancutsa 5

ieri la 20:23

Dulceaţă de citrice

de Ancutsa 5

ieri la 14:16

Briose cu picaturi de ciocolata si frisca

ieri la 12:44

RETETA RECOMANDATA
Frunze de ciocolata