Tort pentru aniversare cu frisca

de luminita20_2006 in Torturi, 19 Noi 2010 | 3580 vizualizari

 

Este un tort cu blat de la magic moments si crema de la tort caramel, o combinatie foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • -4 oua
  • -250 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -100 gr amidon
  • -2 linguri nuca de cocos
  • -esenta de lamaie
  •  crema:
  • -10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • - 250 ml frisca
  • -3 oua
  • - 1 lingura amidon alimentar
  • -10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru aniversare cu frisca:

Blat:


Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor incins in prealabil la 180 C timp de 25 min. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca, dupa care se taie blatul in 3.


CREMA:


Se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru aniversare cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Laly 1

20.11.2010, 00:04

Ce delicios

nadina73 1

20.11.2010, 00:39

la favo

luminita20_2006 1

20.11.2010, 19:36

a fost foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu migdale si nuci by Jamie Oliver