Tort pentru aniversare cu frisca

de luminita20_2006 in Torturi, 19 Noi 2010 | 5092 vizualizari

 

Este un tort cu blat de la magic moments si crema de la tort caramel, o combinatie foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • blat
  • -4 oua
  • -250 gr zahar
  • -100 gr faina
  • -100 gr amidon
  • -2 linguri nuca de cocos
  • -esenta de lamaie
  •  crema:
  • -10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • - 250 ml frisca
  • -3 oua
  • - 1 lingura amidon alimentar
  • -10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru aniversare cu frisca:

Blat:


Ouale se bat cu 2 linguri de apa fierbinte, zaharul , coaja si esenta de lamaie pana ce devine o crema.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt apoi se adauga in ploaie peste oua, se pun si fulgii de cocos se amesteca bine si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor incins in prealabil la 180 C timp de 25 min. Cand e gata se scoate pe un gratar sa se raceasca, dupa care se taie blatul in 3.


CREMA:


Se caramelizeaza zaharul. apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru aniversare cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Laly 1

20.11.2010, 00:04

Ce delicios

nadina73 1

20.11.2010, 00:39

la favo

luminita20_2006 1

20.11.2010, 19:36

a fost foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort italian de ciocolata si migdale