Tort cu ciocolata

de gaby_duceag in Torturi, 7 Sep 2013 | 23411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • un vf. cutit sare

Crema cu ciocolata cu lapte

  • 200 gr ciocolata cu lapte (Primola, am folosit eu)
  • 200 ml frisca lichida

Crema cu ciocolata alba

  • 200 gr ciocolata alba
  • 160 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • un plic intaritor pentru frisca

Decor

  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr unt (de calitate!)
  • o lingura cacao
  • o lingura zahar pudra
  • esenta de rom
  • trufe tocate grosier
  • nuca prajita, tocata
  • bomboane Toffifee

Sirop

  • 3 linguri zahar
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml cafea preparata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Mod de preparare tort cu ciocolata.


Blat.


Separa albusurile de galbenusuri. mixeaza spuma albusurile adaugand treptat zaharul, mixand pana la diluarea completa. Galbenusurile freaca-le cu apa si uleiul.


Preincalzeste cuptorul.


Adauga-le peste albusuri, apoi pune si faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt si omogenizeaza amestecand cu o lingura, de jos in sus.


Tapeteaza o forma de tort (cu diametrul de 20 cm) cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si coace blatul la foc mic pentru 30-35 minute. Fa testul cu scobitoarea sa fii sigur ca blatul este copt.


Scoate-l pe un gratar si lasa-l la racit.


Crema cu ciocolata cu lapte.


Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele si amesteca pana ce se omogenizeaza. Lasa amestecul la racit apoi baga-l la frigider pentru cateva ore sau si mai bine peste noapte.


Crema cu ciocolata alba.


Se procedeaza ca si la crema precedenta, doar ca din cantitatea de ingrediente data (frisca e mai putina .


Decor.


Pune intr-o craticioara frisca lichida si incalzeste-o pana la punctul de fierbere. N-o lasa sa dea in clocot. Adauga ciocolata rupta bucatele, cacaua cernuta, zaharul pudra, si amesteca pana ce se omogenizeaza apoi adauga untul si amesteca in continuare. Da la rece peste noapte.


A doua zi mixeaza, pe rand, fiecare dintre cele 3 creme pana capata consistenta ferma. In cea cu ciocolata alba adauga intaritorul de frisca si putina esenta si mixeaza pana obtii consistenta dorita.


In crema pentru decor adauga putina esenta de rom. Lasa cremele deoparte si prepara siropul.


Caramelizeaza zaharul si stinge-l cu 100 ml apa. Pune la foc mic, adauga coaja de lamaie si lasa sa dea un clocot. Opreste focul, adauga esenta de rom, cafeaua gata preparata si raceste bine siropul.


Asamblare.


Taie blatul in trei parti egale.


Insiropeaza primul blat, intinde crema de ciocolata cu lapte, aseaza al doilea blat, insiropeaza, intinde crema alba, apoi aseaza si ultmul blat si insiropeaza-l. Imbraca tortul intr-un strat subtire de crema, tapeteaza dupa imaginatie peretii tortului cu nuca si trufe iar cu restul de crema, bucati de nuca si bomboane Toffifee orneaza partea superioara.

 

TIPS-URI

1

Frisca lichida folosita de mine era indulcita. Daca folositi neindulcita adaugati zahar pudra dupa gust

2

Folositi ciocolata de calitate, nu vrac.

3

Crema cu unt, in caz ca vi se taie, o reparati rapid punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si mixati in continuare. Se repara imediat; apoi o dati la rece doar putin, cat sa capete consistenta dorita; nu o lasati sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (70)

Alina26 1

20.12.2014, 13:30

Minunat! !!!!!! ♡ ♡ ♡ ♥ ♡

monik80 1

11.03.2015, 17:43

bun bun

Aletta 1

12.02.2016, 10:21

superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu trei feluri de ciocolata