Tort pentru diabetici

de Brindusa in Torturi, 13 Noi 2011 | 15206 vizualizari

 

Cei care au in casa un diabetic stiu cat e de greu sa faci dulciuri adaptate dietei lor speciale. Tatal meu este diabetic de multi ani, nici nu mai stiu cati. Nu a fost niciodata insulinodependent si nici medicamente pentru scaderea glicemiei nu ia. O regleaza prin dieta alimentara si suplimente naturiste. Cel mai greu i-a fost si ii este cand ne vede pe noi mancand dulciuri si el nu are voie.

De aceea, m-am hotarat ca de ziua lui sa-i fac o bucurie printr-un tort special, din care sa poata manca.

Prin urmare, acesta a fost tortul prin care i-am urat eu "La multi ani" tatalui meu, la implinirea a 82 de ani.

Chiar daca nu am folosit zahar ci zaharina si am incercat sa fie cat mai hipocaloric, aveti grija cat mancati. Este totusi un tort :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua, separate
  • 4 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de unt topit si racit
  • 1/2 lingua esenta naturala de vanilie
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 100 ml suc de zmeura (sau alte fructe) neindulcit
  • 8 pastile de zaharina
  • 5 g gelatina inmuiata intr-o lingura de lapte
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 g ciocolata pentru diabetici
  • zmeura pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru diabetici:

Incalzeste cuptorul la 180 C


Blatul se face intr-o forma cu fund detasabil mica, de 22 cm diametru, tapetata cu hartie de copt. Hartia se unge putin cu unt.


Bate bine albusurile. Amesteca amidonul cu praful de copt. Omogenizeaza albusurile si adauga untul topit, apoi esenta de vanilie. Amesteca. Adauga amidonul cu praful de copt. Amesteca. Adauga albusurile in 2 transe, amestecand usor ca sa nu se lase. Toarna coca in forma de tort si coace 10 minute la 180 C. Scoate blatul din forma si lasa-l la racit pe un gratar metalic.


Pune branza de vaci intr-un blender si bate-o bine, pana devine o crema. Incalzeste putin sucul de zmeura si pune in el pastilele de zaharina, sa se dizolve. Adauga si gelatina inmuiata si amesteca pana ce se topeste. Adauga crema de branza si amesteca bine. Pune crema in frigider sa se raceasca si sa se intareasca putin.


Pune blatul pe farfuria din care o sa servesti tortul. Peste el pune peretii detasabili ai formei de tort. Toarna crema deasupra. Pune tortul in frigider pana a doua zi.


A doua zi, cand crema e intarita si nu mai curge, scoate peretii formei de tort cu grija.


Incalzeste smantana pana cand incepe sa faca mici basici. Adauga ciocolata rupta in bucati mici. Amesteca bine ca sa se topeasca toata ciocolata. Lasa crema sa se raceasca putin. Toarn-o peste tort. Orneaza-l cu cateva zmeurici.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru diabetici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

14.11.2011, 20:40

La mult iani tatalui! O idee excelenta de tort

VERONICA2607 1

15.02.2012, 09:12

super....o sa-l fac si eu...pentru tatal meu....multumim pentru asemenea reteta

DIANA B 1

15.06.2013, 08:32

La multi ani tatalui tau ... iote , asa sper sa traiesc si eu mai mult (eu sunt insulinodependenta de muuulti ani)si fac toate dulciurile doar cu fructoza , care ma rupe cat e de scumpa , dar nu rezist tentatiilor
Am retinut reteta ta ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu kefir