Tort pentru mama

de MIUTA in Torturi, 29 Iun 2011 | 4457 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru scumpa mea mama.L-am dus de ziua ei si l-am servit impreuna cu intrega familie dupa ce am servit o masa copioasa facuta de mamica mea draga.
La multi ani mama!!!

 

INGREDIENTE

  • foi de tort de vanilie(din comert)
  • 2 budinci de ciocolata
  • 300 g unt
  • 800 ml lapte
  • o esenta de rom
  • 10 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca
  • 50 ml sirop de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama:

Eu am avut foi de tort din comert.Asa ca am inceput sa fac crema.

Am pus 600 ml lapte la fiert.Am amestecat budinca cu zaharul pudra si 200 ml lapte.

Am turnat budinca peste laptele care fierbea si am amestecat bine sa nu faca cocoloase.

Am lasat sa fiarba pana s-a ingrosat budinca si am dat-o la rece.

Am amestecat bine untul pana devine spuma.

Cand budinca sa racit am amestecat-o cu untul si esenta de rom.

Am insiropat foile cu sirop de visine combinat cu apa.

Am impartit crema in doua si am umplut tortul.

Am mixat frisca si am ornat tortul cu ea.

A fost un tort simplu de facut dar foarte gustos.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort pentru mama-0
Tort pentru mama-1
Tort pentru mama-2
Tort pentru mama-3
Tort pentru mama-4
Tort pentru mama-5
Tort pentru mama-6
Tort pentru mama-7
Tort pentru mama-8
Tort pentru mama-9
Tort pentru mama-10

COMENTARII (31)

MIUTA

MIUTA 1

30.06.2011, 22:30

Multumesc Mamaieelena

Lau

Lau 1

01.07.2011, 16:50

la multi ani mamei

adry88

adry88 1

02.07.2011, 16:12

foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!