Tort pentru mama-soacra

de Ina in Dulciuri, 23 Apr 2016 | 928 vizualizari

 

Azi a fost si ziua de nume a mamei-soacre (o cheama Georgeta) asa ca m-am gandit sa postez in cinstea ei reteta tortului pe care i l-am pregatit anul trecut, la implinirea a 70 ani. 
Nu este un tort waw, a fost facut noaptea (da, la miezul noptii:)) ), cu ce am avut la indemana, pentru ca mama-soacra sa nu stie ca i se pregateste ceva pentru aniversarea celor 70 ani :) 
A fost o surpriza la care bineinteles ca a plans de emotie :D 
Foarte rar folosesc creme "la rece", dar recunosc ca a fost un tort delicios :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 8 linguri cu zahar
  • 8 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata :

  • doua plicuri crema la rece cu gust de ciocolata (Dr.Oetker)
  • 700 ml lapte rece

Sirop:

  • 80 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru mama-soacra:

Blatul:


Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, faina, cacaoa si praful de copt, mixand dupa fiecare.


Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc potrivit, 30-35 minute. Lasam sa se raceasca, dupa care-l taiem pentru a obtine doua blaturi egale.


Crema de ciocolata:


Urmam instructiunile de pe pachet, mixand praful de crema cu laptele rece timp de 3-4 minute.


Sirop:


Topim zaharul, apoi adaugam apa ( cu grija, pentru a nu ne opari ) si lasam pe foc mic pana se topeste tot caramelul. Lasam sa se raceasca bine si turnam in sirop o fiola cu esenta de rom.


Asamblare:


Pe un platou asezam prima foaie de blat pe care o insiropam, apoi intindem 2/3 din crema de ciocolata. Peste stratul de crema asezam a doua foaie de blat, o insiropam si pe aceasta, apoi imbracam tortul cu crema ramasa, incercand o nivelam cat mai bine . Decoram dupa preferinte si imaginatie.


Dam tortul la rece cateva ore, apoi il feliem si servim .

 

TIPS-URI

1

La crema am folosit mai putin lapte decat scria pe pachet, pentru a obtine o consistenta mai ferma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru mama-soacra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

anca_rm 1

25.04.2016, 09:47

Un tort frumos , La multi ani !!

Geanina87 1

25.04.2016, 09:53

La multi ani si sa fie sanatoasa!

Camelya 1

12.05.2016, 12:18

Desi este umpic cam tarziu, vreau sa urez si eu un calduros La multi ani si multa sanatate sarbatoritei! Ps: Tortul este super delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata