Tort pentru Paste

de angyb in Torturi, 10 Apr 2012 | 3318 vizualizari

 

Sursele mele de inspiratie pt.blat Miha iar pt.crema Diaconita. MULTUMESC la amandoua o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:
  • 200g ciocolata cu lapte
  • 80 g unt
  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 150g faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 2 lg de cacao
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg de amidon de porumb
  • 250 ml lapte
  • 20 g gelatina
  • 200g ciocolata alba
  • 350 ml frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 lg. de zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor:
  • 100 g ciocolata
  • 2 lg lapte
  • 150 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Paste:

Blatul: Topiti pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Separat amestecati galbenusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste dupa care adaugati ciocolata impreuna cu untul, faina ,drojdia si cacao . Amestecati bine dupa care adaugati albusurile batute spuma amestecand de sus in jos. Turnati intr-o tava cu funt detasabil unsa cu unt si faina alba(sau cu hartie de copt). Dati la cuptor preincalzit 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.


Crema: Radem cicolata alba prin razatoarea mica. Ciocolata cu lapte o taiem aschi cu un cutit. Gelatina o punem la hidratat cu un pic de apa. Galbenusurile le amestecam cu amidonul si zaharul adaugam laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Dam la foc mic pana cand devine o budinca. Luam craticioara de pe foc lasam sa se raceasca un pic si adaugam gelatina amestecand bine dupa care adaugam ciocolata alba. Lasam sa se raceasca bine dupa care adaugam frisca batuta spuma si aschile de ciocolata.


Asamblarea: Taiati blatul in trei . Primul blat+sirop (puneti pe foc apa impreuna cu zaharul si esenta de rom pana cand zaharul este topit) +crema ,blat 2+sirop+crema ,blatul 3


Pt.decor:Topiti ciocolata pe baie de abur impreuna cu laptele ,turnati peste tort. Bateti frisca spuma turnati intr-un pos si decorati dupa placere. Pt.cosulet:Din aluatul pt.blat am copt separat intr-o forma pt. briose si l-am decorat cu ciocolata plastica.( http://www.bucataras.ro/retete/flori-de-ciocolata-28542.html )


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

angyb 1

10.04.2012, 22:37

multumesc la toate

alba_zori 1

07.10.2012, 01:42

e la favorite,te votez,super tort

angyb 1

07.10.2012, 10:54

multumesc Alba zori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar- tort cu ciocolata