Tort pentru Patricia

de LUK in Torturi, 8 Mar 2011 | 2113 vizualizari

 

pentru ca azi fetita mea dulce a implinit 2 anisori i-am facut acest tort..chiar daca o sa sarbatorim abia sambata trebuia sa aiba si azi un tortulet..la multi ani cu multa sanatate printesa noastra,te iubim mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250gr banane(cantitate fara coaja)
  • 200gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri amidon
  • 160rg faina
  • 5 oua
  • 5gr praf de copt
  • zeama de lamaie
  • un varf de cutit de sare
  • Pentru sirop:
  • 100mlapa
  • 2 lingurizahar
  • 4-5 picaturi esenta rom
  • Pentru crema:
  • 1 plic budinca ciocolata
  • 450ml lapte
  • 3gr gelatina
  • 50gr ciocolata amaruie
  • Pt ornat:
  • 200ml frisca lichida

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Patricia:

Se zdrobesc bananele cu o furculita.Se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se innegri cat timp pregatim blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam impreuna cu bananele si zaharul vanilat.


Albusurile le batem cu sarea si cand sunt tari incorporam si zaharul,mixand sa obtinem o spuma tare.Incorporam galbenusurile(eu a trebuit sa mut compozitia in alt vas...)Adaugam apoi treptat faina amestecata cu amidon si praful de copt.Punem compozitia in tava de copt unsa cu putin ulei si coacem 45min in cuptorul preincalzit la 145 de grade(facem si testul cu scobitoarea..daca aluatul nu se lipeste cand il intepam cu scobitoarea inseamna ca e copt blatul)


Racim blatul si intre timp pregatim crema.Facem o budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim 450ml lapte.Punem gelatina la hidratat cf instructiunilor de pe plic.Dupa ce luam budinca de pe foc adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam sa se omogenizeze.Adaugam gelatina si amestecam bine.


In timp ce se raceste crema pregatim siropul.Punem la fiert apa cu zaharul si dupa cezaharul s-a topit adaugam esenta de rom.


Taiem blatul in 2 parti.Insiropam ambele blaturi.Punem pe primul blat crema lasand 2-3 linguri pentru decor.Punem al doilea blat.Mixam frisca lichida si dupa ce etare luam 2 linguri de frisc asi amestecam cu budinca.Ungem tortul cu crema maro iar cu restul de frisca il decoram dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

am folosit tava cu diam de 26cm

2

se pot pune 2 randuri de crema pentru ca blatul e destul de inalt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Patricia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (37)

LUK 1

06.04.2011, 07:10

multumesc draga Cris

adry88 1

11.06.2011, 16:51

dragut

Patricia Iordache 1

07.03.2013, 16:45

Ce frumos!! Sa va traiasca fetita! Am crezut ca e pentru mine tortul (fiind si eu Patricia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!