Tort Piramida cu stele

de T I M E A in Torturi, 3 Ian 2015 | 15352 vizualizari

 

Pentru tortul meu de Revelion m-am inspirat dupa o poza vazuta la Sara&Miki care au niste preparate minunate. Tare mult mi-a placut idea de a face un tort sub forma de piramida cu stele ciocolatoase deasupra.
Vedeti insa mai jos reteta folosita de mine atat pentru blat cat si pentru crema si ornat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr zahar (eu am pus 100 gr zahar tos normal si 100 gr Green Sugar)
  • 220 gr faina 2 oua 1/2 cana cacao (folosim o cana de 200 ml)
  • 1/2 cana ulei
  • 1/4 cana lapte
  • 1/2 cana cafea tare (cafea expresso, sau cafea la filtru)
  • 1 lingurita praf de copt un varf de sare
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca 6 linguri Green Sugar( sau zahar tos normal)
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 3 lingurite esenta de rom Dr. Oetker
  • Ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 2-3 linguri din crema de mai sus
  • Pentru stelutele de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • Altele: stelute colorate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Piramida cu stele:

Crema


Amestecam intr-un vas frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dupa ce s-a racit putin adaugam esenta de rom, amestecam, apoi dam crema la frigider timp 1-2 ore.


Blat


Amestecam intr-un bol faina, cacaua si praful de copt. Separat, intr-un alt bol, mixam ouale spuma cu un varf de sare, adaugand apoi zaharul, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate la ingredientele lichide amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final turnam cafeaua fierbinte si omogenizam.


Turnam compozitia in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt si intindem cu o spatula compozitia pe toata suprafata tavii.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de 25 de minute


Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca blatul complet.


Asamblare


Foaia de blat o impartim in 5 bucati in felul urmator: 12 cm, 10 cm, 7 cm, 5.5 cm si 2.5cm ( din cele doua margini ale blatului am taiat aprox 0.5 cm)


Lasam fasiile taiate asa lipite si ungem cu crema de ciocolata (lasand aprox 2 linguri pline pentru ornat)


Luam apoi fiecare fasie pe rand si le suprapunem de jos in sus de la cel mai lat la cel mai ingust, pentru a obtine forma de piramida.



Intr-un bol mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul de frisca pana obtinem o spuma consistenta.


Adaugam crema de ciocolata si omogenizam cu un tel.


Punem frisca intr-un pos si ornam de o parte si de alta a piramidei.



Dam platoul la frigider pana pregatim si stelutele.



Pentru stelute topim ciocolata pe baie de aburi, o punem intr-o punguta la care ii facem o gaura mica intr-un capat si pe o foaie de copt desenam stelute.



Punem foaia cu stelute in frigider timp de cateva minute pana se intaresc.



Ornam tortul cu stelutele de ciocolata iar printre ele punem si stelute mici albe/albastre.



Tinem tortul la frigider minim 3 ore inainte de servire.


 

TIPS-URI

1

Puteti insiropa daca vreti blatul cu un sirop cu apa, zahar si rom, desi blatul e usor umed si a doua zi e perfect

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Piramida cu stele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Bya Ralu 1

07.01.2015, 03:22

Ce super e bravo

monik80 1

11.03.2015, 17:23

Dorka 1

21.03.2016, 11:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)