Tort printesa

de cec in Torturi, 18 Ian 2011 | 7244 vizualizari

 

De mult voiam sa incerc printesa si in acest fel, si cum Rahela (fata cea mare)a facut 9 ani am gasit ocazia de a il incerca si mi-a dat o gramada de batai de cap, parca imi pare rau ca am ales modelul asta, plus ca pasta nu a vrut sa ma ajute, a iesit un pic sfarmicioasa. Ceea ce aveam in minte arata atat de bine si fain dar cand m-am apucat de facut a iesit cu totul altceva si anume asta:

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g ulei
  • 200 g nectar caise cu visine
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta
  • crema
  • 400 ml frisca
  • 250 g ciocolata
  • 1/2 gem caise
  • 1 compot visine pt insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa:

 pt blat

cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt. Am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta). Am adaugat si nectarul, apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta). Am pus compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

pt crema ganache

am mixat frisca (800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compot, am pus jumatate din crema, a 2 a foie, insiropat, uns un strat de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece.
 Ornat cu pasta de zahar

Si o poza cu cei mici nerabdatori sa dea atacul pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Mitinita 1

19.01.2011, 12:16

La multi ani!!!Dupa cum au atacat copii tortul inseamna ca a fost reusit!!!

cec 1

19.01.2011, 14:02

va multumesc
epurasha, toate au un inceput, eu cred ca vei reusi cu ceva rabdare

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:58

ai ff multe printese pe aksa dupa cum se vede

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Tort de pere cu crema de iaurt.