Tort racoritor de vara

de Maria68 in Torturi, 6 Iul 2012 | 6781 vizualizari

 

Ziua de 6 iulie, este o zi deosebita - este aniversarea zilei mele !!!
M-am tot gandit la un tort deosebit ( copii ar fi dorit un tort de ciocolata) , insa din cauza caniculei care a pus stapanire , m-am hotarat la un tort care sa aiba si ciocolata(care nu poate sa lipseasca:)!!!) dar sa fie si racoritor.........si pana la urma am combinat doua retete si a iesit un tort super ....delicios :)!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 130 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 100 g zahar tos
  • 125 g faina
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • Pentru crema:
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 300 ml frisca
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 300-400 g coacaze rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor de vara:

Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale. Untul cu zaharul pudra se bate spuma cu mixerul. Dupa care adaugam ciocolata calda, iar  dupa ce am amestecat adaugam si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, tot cu ajutorul mixerului si adaugam cam 1/3 din spuma peste compozitia cu ciocolata  cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin. Iar la urma adaugam si restul de spuma de albusuri. Punem compozitia intr-o forma de  diametru 24 cm si introducem in cuptorul  incalzit in prealabil cca. 40-45 de minute. Cand este gata, il lasam sa se raceasca si blatul se taie in doua.

Stiind ca blatul este un pic cam dulce, de data aceasta l-am insiropat cu suc de struguri.

Intre timp pregatim crema:

Amestecam mascarponele cu  zaharul si sucul de lamaie. Frisca impreuna cu praful intaritor  se mixeaza si se adauga in crema mascarpone. Coacazele le spalam si cu ajutorul unei furculite se desprind de pe codite. Le lasam  un pic la scurs (surplusul de apa) sau le punem pe servetele de bucatarie pentru ca apa sa fie absorbita.Din cantitatea de boabe de coacaze  punem deoparte pentru decor iar restul de  bobite  se adauga la jumatate din  compozitia de mascarpone si frisca . Cealalta jumatate o folosim sa decoram tortul.

La capitolul decor - se pot folosi fructe dupa placul si pofta fiecaruia!

Din cauza caldurii excesive, nu am reusit sa decorez tortul cum mi-as fi dorit(cum am pus ciocolata s-a si topit), dar pot sa ma declar multumita:)!!!!, bineintele copii au fost in extaz :))!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor de vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si gem de piersici