Tort racoros cu fructe

de gaby_duceag in Torturi, 19 Iun 2012 | 3824 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • o ceasca zahar (ceasca cu capacitatea de 150 ml)
  • o ceasca faina
  • doua linguri cacao
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • Crema 1
  • 200 gr visine
  • 200 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra) - eu am folosit smantana cu grasime 20% + zahar pudra
  • 8 gr gelatina
  • 2 linguri zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Crema 2
  • 400 gr caise
  • 300 ml frisca indulcita (sau smantana pentru frisca + zahar pudra)
  • 12 gr gelatina
  • un plic zahar vanilat
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • Zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoros cu fructe:

Blat:

Pui intr-un bol ouale, cu-n praf  de sare si zaharul. Mixezi pana la diluarea completa a cristalelor, cel putin10 minute. Vei obtine o crema lucioasa, pufoasa. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Omogenizezi usor.

Tapetezi fundul unei forme pentru tort cu diametrul de 22 cm , cu hartie pentru copt, torni compozitia, nivelezi frumos si bagi la cuptor, in cuptorul preincalzit, la foc mic (165 grade ). Coci pana trece testul cu scobitoarea. Scoti si lasi la racit, desprinzi usor hartia si tai blatul in doua pe orizontala.

Mixezi frisca (o poti mixa toata o data ) fie indulcita, fie smantana pentru frisca si pui zahar pudra dupa gust.

Crema 1:

Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa. Scoti samburii visinelor. Bagi blenderul si pasezi (nu complet). Amesteci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 200 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Dai vasul la rece pana incepe sa se lege (nu trebuie sa se  intareasca dar nici sa fie fluid, trebuie sa aiba consistenta unei creme).

Pregatesti primul blat de tort si pui imprejur inelul pentru tort. Pui crema 1 intr-un posh sau o punga taiata la un colt si torni crema, in cercuri ,peste primul blat, lasand cel putin 1 cm intre cercuri (vezi foto). Dai la rece.

Crema 2.

Pui gelatina la hidratat in cateva linguri de apa. Scoti samburii caiselor. Bagi blenderul si pasezi. Ameseci cu zahar si pui la foc mic aducand amestecul la punctul  de fierbere. Opresti focul. Pui gelatina hidratata si amesteci pana la diluare. Racesti complet! Adaugi 300 ml frisca batuta si omogenizezi usor. Scoti tortul de la frigider si torni crema 2 umpland pentru inceput spatiile goale lasate de crema 1. Torni si restul si nivelezi.
Dai la rece si cand crema incepe sa se intareasca asezi al doilea blat si presezi usor.

Lasi la frigider pentru cel putin 3 ore (eu l-am lasat o ora :-))) ), scoti inelul desprinzand intai usor crema, cu lama unui cutit subtire, si pudrezi cu zahar pudra.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoros cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

Teo 1

20.06.2012, 23:37

de mare efect!

roxanabucataras 1

21.06.2012, 08:20

mda...mi-e clar...v-ati propus sa ma ucideti incet si sigur ce sunt bunatatile astea pe prima pagina??
arata bestial, vreaaauuu si eeeeuuuu

love_cherry 1

28.06.2012, 00:57

ce bunnnnnnnnnnnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!