Tort reconstituit

de simona72 in Torturi, 27 Mar 2014 | 3297 vizualizari

 

:))) Hai sa va zic putin povestea lui. Era ziua unei persoane dragi mie si am vrut sa o surprind cu un tort. Persoana respectiva este alergica la oua, asa ca am cautat pe la voi bucatarasii prin retete si m-am oprit la tortul de post al Laurei, mai ales ca persoana in cauza iubeste ciocolata. Toate au mers perfect pana cand....hai sa va zic reteta ca nu va spun povesti:))):P

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 3 cani cu faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 2 cani lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri mari de cacao
  • pt crema:
  • 800 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri pline de amidon alimentar
  • 300 gr ciocolata cu alune
  • 100 gr nuca macinata
  • 50 gr migdale taiate grosier
  • 1 paharel mic de lichior Amaretto
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar
  • 250-300 ml apa
  • 2-3 linguri lichior Amaretto
  • pt decor:
  • ciocolata
  • coaja razalita de limeta
  • cirese congelate sau confiate
  • 200 gr ciocolata cu 52 % cacao
  • 100 ml smantana pt frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort reconstituit:

Pt blat:amestecam faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaoa. In alt castron, amestecam uleiul, laptele, zaharul, vanilia, le amestecam bine si combinam ingredientele uscate cu cele umede. Punem aluatul rezultata intr-o tava rotunda cu marginile detasabile, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 170 grade pt 35-40 minute. Lasam sa se raceasca....si aici vine partea frumoasa:)) Mie, blatul mi-a iesit tuguiat si l-am taiat in 3 parti, iar partea tuguiata am sfaramat-o intre degete.


Pt crema:punem la fiert laptele cu zaharul, din care oprim o cana. In cana de lapte oprita, diluam amidonul, si-l turnam peste laptele fierbinte. In tot acest timp amestecam cu un tel si avem grija sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa ce crema a fiert si s-a ingrosat, adaugat ciocolata cu alune taiata in bucati. Amestecam pana ce se topeste ciocolata si lasam la racit. Pt ca mie nu mi s-a parut sa se ingroase foarte bine crema si de teama ca va fi prea subtire, am mai adaugat nuci, migdale si lichior pt aroma.


Pt sirop: punem zaharul la caramelizat, adauga apa si lichiorul si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste. Lasam la racit.


Pt asamblare: in tava in care am copt blatul, am pus primul blat, l-am insiropat, am pus jumatate de crema, blatul sfaramat, l-am insiropat si pe acesta, crema ramasa, celalat blat, sirop. Am dat la frigider pt doua ore. Cand l-am scos, mi-am dat seama unde am gresit...greutatea blatului si a cremei de deasupra blatului sfaramat nu au putut sa sustina greutatea lor, aveau tendinta sa dea pe dinafara. In acest moment am vrut sa renunt...am rasturnat tot tortul intr-un castron mare si am amestecat tot...am gustat si mi-a placut. Se simtea ciocolata, nuca, aroma de migdale...chiar nu puteam sa arunc totul. Asa ca, am luat o tava de chec, am tapetat-o cu folie alimentara si am pus compozitia in tava. Am dat la frigider pt alte 2-3 ore. Am rasturnat tortul reconstitut pe un platou si l-am imbracat in ciocolata topita pe bain-marie amestecata cu smantana pt frisca. Am ornat cu carlionti de ciocolata, coaja razalita de limeta si cirese de la congelator. Am dat la rece pt inca 2 ore.


Sa va fie de bine!!!


 

TIPS-URI

1

in tava de chec nu a intrat toata compozitia, a mai ramas un bol mic, din care am facut o portie individuala, am turnat peste ea ciocolata topita si s-a mancat urgent, de nu am avut timp nici sa o pozez...ideea este ca reconstituirea se poate face si in portii individuale, tortulete mici, sau la pahar si decorati dupa imaginatie....

2

cred ca daca optam pt a pune blatul sfaramat deasupra si mai putina crema la mijloc, nu se intampla asa ceva...omul cat traieste invata:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort reconstituit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

28.03.2014, 11:36

si eu vreau esec d-asta

MIUTA 1

28.03.2014, 12:37

Bya Ralu 1

31.03.2014, 06:07

un esec bun tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite aperitiv, cu șuncă și cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 20:30

Mere la borcan pentru deserturi

de Rocsi 9

ieri la 20:14

Mini tarte cu conopida si broccoli

de oanapl 5

ieri la 19:55

Pasta alla puttanesca

de xana 5

ieri la 18:09

RETETA RECOMANDATA
Tort De Ciocolata - Amandina