Tort Regal

de Ancutsa in Torturi, 7 Iul 2016 | 1047 vizualizari

 

Tort cu vanilie si crema de branza, ornat cu diferite motive regale si frezii, pe care l-am pregatit acum ceva timp pentru 8 martie – ziua cand fiecare femeie trebuie sa se simta ca o regina :)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 7 oua – de la care vom folosi albusurile + numai 5 galbenusuri;
  • 5 linguri de zahar;
  • 2+4 linguri de faina;
  • 2 linguri de cacao;
  • 250 g margarina sau unt;
  • 10 linguri de lapte;
  • un praf de copt;
  • un varf lingurita sare.
  • pentru crema de branza avem nevoie de:
  • 250 g branza mascarpone;
  • 3 linguri de frisca din cele 200 ml frisca lichida batuta bine (restul o folosim la ornat);
  • 2 lingurite ness;
  • 3 patratele de ciocolata cu lapte rasa;
  • pentru crema de vanilie avem nevoie de:
  • cele 2 galbenusuri ramase;
  • 2 linguri cu zahar;
  • 1 cescuta de lapte (aprox 150 ml);
  • 1 lingura faina;
  • 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon (sau seminte de vanilie daca aveti);
  • 50 g unt;
  • Putina coaja rasa de lamaie.
  • pentru ornat avem nevoie de:
  • frisca lichida 200 ml
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Regal:

Blatul:


Se preincalzeste cuptorul.


Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare.


Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile si laptele, peste care se toarna bezeaua.


Acum se adauga praful de copt, dupa care se separa compozitia in doua vase: intr-unul se adauga 2 linguri de cacao si 2 de faina, iar in cel alb se adauga 4 linguri de faina.


Compozitia neagra se aseza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt, iar peste ea se toarna cea alba, apoi se da la cuptor 30 de minute la foc mediu (180 de grade).


Cand tortul este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, abia apoi se taie in doua.


Urmatorul pas este sa batem frisca lichida cu mixerul. Din aceasta, vom folosi 3 linguri la crema de branza, iar restul – la ornat.


Crema de branza:


Intr-un vas se amesteca branza mascarpone cu frisca, nessul, se rade ciocolata si se amesteca in continuare, pana la omogenizare.


Se asaza crema peste baza tortului, se adauga si capacul tortului, apoi se imbraca cu un strat subtire din crema de vanilie.


Crema de vanilie:


Se amesteca cele 2 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele, faina, se amesteca bine cu un tel, apoi se pun pe foc mic si se amesteca tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut apoi se ia de pe foc. Vom obtine o crema usoara, subtire, lucioasa. Acum se adauga zaharul vanilat Bourbon, untul, coaja rasa de lamaie si se amesteca bine.


Decorul:


Se orneaza tortul cu frisca, creand flori si diferite motive.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o gasiti si pe blogul meu:


http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/tort-regal.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Regal" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

miki_a 1

09.07.2016, 11:01

Tare mult imi place cum l-ai ornat! Am nevoie de mai multe detalii de ce si cum ai pus pe el !

Ancutsa 1

10.07.2016, 22:56

Draga miki_a, multumesc frumos pentru aprecieri! Partea aceea galbena este crema de vanilie, care a iesit lucioasa ca o glazura. In rest, freziile de pe tort si ornamentele sunt numai frisca. Pentru a colora frisca, am folosit coloranti alimentari verde si rosu, dar numai cate o picatura-doua. Este si mai bine cu sirop de la dulceata, daca ai. Succes!

miki_a 1

12.07.2016, 01:30

Multumesc pentru raspuns!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si nuca