Tort rinichi

de laura_n in Torturi, 2 Aug 2012 | 2194 vizualizari

 

Stiu ca o sa va zburliti, o sa ziceti: vaaai :)):))
Acesta este un tort simbolic pentru un coleg care a facut un transplant de rinichi si care, la 1 an de la operatie, a vrut sa marcheze momentul cu un tort in forma de rinichi.
Ideea e ca nu si-a imaginat sa fie asa de realist, si chiar a avut emotii :)))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 3 lg cacao
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr crema de branza
  • un pliculet gelatina
  • 200 gr capsuni proaspete
  • pasta zahar
  • 500 ml apa pt sirop
  • 4 lg zahar brut pt sirop
  • 120 gr unt nesarat frecat cu 50 gr zahar pudra
  • colorant alimentar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rinichi:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharulul si se bat pana se obtine bezeaua, dupa care adaugam faina si cacaoa. Compozitia se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc potrivit cam 40 min.


Smantana lichida se infierbanta si se adauga ciocolata, se amesteca pana se topeste si apoi se adauga gelatina hidratata in putina apa. Se lasa sa se raceasca putin si se mixeaza usor cu crema de branza.


Capsunile se spala si se taie felii.


Se face un sirop din apa si zahar si se fierbe.


Blatul racit se taie in trei straturi, se insiropeaza, se adauga un strat de crema, capsuni taiate felii, alt strat de blat insiropat, iar crema, capsuni, etc.


Tortul obtinut se da la frigider pentru cateva ore, apoi se imbraca in crema de unt si se imbraca in fondant.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rinichi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

laura_n 1

07.08.2012, 22:12

Ruxy, multumesc
chiar fratele lui i-a donat un rinichi

-Licurici- 1

26.11.2015, 19:31

Ce gest frumos! Multa sanatate! iar tortul e interesant!

Bya Ralu 1

26.11.2015, 19:55

ce tare e )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort Excelent