Tort cu ciocolata si gem

de getix in Torturi, 23 Mar 2013 | 2969 vizualizari

 

Cum pe baiatul meu cel mic il cheama Teodor, iar azi este Sf.Toader, m-am gandit sa-i fac un tort cu ciocolata , (aceasta din urma fiind preferata lui), dar unul mai micut :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema :
  • 250 ml lapte rece ,
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • si aici am trisat si am apelat la produsele din comert, adica un plic de crema de ciocolata Dr.Oetker
  • un borcan gem de caise
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • smantana lichida
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem:

Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce  mixam  galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate, amestecand la fel de usor. Introducem blatul la cuptor pentru 15-20 minute, iar dupa ce facem testul scobitorii, il scoatem si il lasam la racit .

Pentru crema: se pune laptele rece , zaharul si praful de crema si se mixeaza  totul pana ce crema capata consistenta dorita .

Asamblarea tortului: eu am taiat blatul in trei parti egale, apoi  am insiropat fiecare blat cu compot de caise. Peste primul blat am pus crema de ciocolata, apoi iar blat insiropat, gem de caise si iar blat, am imbracat tortuletul cu un strat subtire de crema de ciocolata peste care am pus glazura. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.

A fost foarte bun !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

getix 1

24.03.2013, 07:08

Multumesc Rocsi, Daniela

adry88 1

24.03.2013, 15:41

getix 1

24.03.2013, 17:10

Eduard, merci !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher