Tort cu ciocolata si gem

de getix in Torturi, 23 Mar 2013 | 1167 vizualizari

 

Cum pe baiatul meu cel mic il cheama Teodor, iar azi este Sf.Toader, m-am gandit sa-i fac un tort cu ciocolata , (aceasta din urma fiind preferata lui), dar unul mai micut :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema :
  • 250 ml lapte rece ,
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • si aici am trisat si am apelat la produsele din comert, adica un plic de crema de ciocolata Dr.Oetker
  • un borcan gem de caise
  • Glazura :
  • 200 gr ciocolata cu lapte,
  • smantana lichida
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si gem:

Pentru blat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste. In timp ce mixam galbenusurile, adaugam si 2 linguri de apa minerala. Cernem faina + cacaoa. Amestecam usor prin rasturnare albusurile cu galbenusurile, apoi adaugam ingredientele uscate, amestecand la fel de usor. Introducem blatul la cuptor pentru 15-20 minute, iar dupa ce facem testul scobitorii, il scoatem si il lasam la racit .


Pentru crema: se pune laptele rece , zaharul si praful de crema si se mixeaza totul pana ce crema capata consistenta dorita .


Asamblarea tortului: eu am taiat blatul in trei parti egale, apoi am insiropat fiecare blat cu compot de caise. Peste primul blat am pus crema de ciocolata, apoi iar blat insiropat, gem de caise si iar blat, am imbracat tortuletul cu un strat subtire de crema de ciocolata peste care am pus glazura. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.


A fost foarte bun !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

getix 1

24.03.2013, 07:08

Multumesc Rocsi, Daniela

adry88 1

24.03.2013, 15:41

getix 1

24.03.2013, 17:10

Eduard, merci !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort bust