Tort rosu si alb

de laura_n in Torturi, 15 Sep 2012 | 3600 vizualizari

 

Niste prieteni au vrut sa faca o surpriza mamei lor, sa ii faca un cadou dulce. M-au rugat sa le fac un tort. Partea mai putin favorabila a fost de timp. Am avut la dispozitie doar o zi, dupa ce am revenit din vacanta. Mi-as fi dorit sa am mai mult timp sa il fac si mai complex, dar m-am limitat la timpul avut la dispozitie. Nu am poza cu sectiunea, desi si eu mi-as fi dorit sa vad cum a iesit. Blatul este rosu, in contrast cu crema alba!
A fost o chiar o surpriza si una placuta pentru mama lor, lucru care m-a recompensat din plin.

 

INGREDIENTE

pt blat

  • 8 oua
  • 16 lg faina
  • 16 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant

pt crema

  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de migdale alba
  • fondant alb si rosu pt ornamente
  • rulouri vanilie (cam 40 bucatele)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rosu si alb:

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.


Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.


Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.


Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema. La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.


Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 4 straturi.


In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.


Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta.


Tortul se imbraca in pasta de migdale si se orneaza cu flori si elemente din fondant alb si rosu. Tortul a fost bordurat cu rulouri umplute cu crema de vanilie.


Recunosc ca este un tort mai costisitor, insa nu il servim in fiecare zi si ne putem delecta cu gustul lui :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rosu si alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

anomisana 1

16.09.2012, 23:48

Laura, acum am citit comentariile. Cel mai mult imi place reactia oamenilor cand primesc un astfel de cadou. Asta ma mobilizeaza sa ma straduiesc si mai mult, de la tort la tort.

laura_n 1

17.09.2012, 09:34

si eu am acelasi sentiment. Uneori mi-as dori sa iasa si mai bine si mai bine astfel ca ceilalti sa fie incantati

mihaelar63 1

24.09.2012, 22:18

Ce dragut , as vrea sa stai mai aproape
In preajma zilei mele as bate apropouri la ai mei

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist