Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca

de Angelina_Elena in Torturi, 6 Iun 2014 | 2791 vizualizari

 

Pentru bezeau m-am inspirat de la Ancuta, careia ii multumesc! :-* A iesit ceva extraordinar! Cam asa arata si acest tort in interior http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-bezea-si-crema-de-vanilie-39385.html, nu am sectiune deoarece l-am facut cadou cuiva cu ocazia zilei de nastere!

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurit praf de copt
  • 1 praf de sare

Bezea cu nuca:

  • 7 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 200 g nuca prajita si macinata

Sirop:

  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • 1 lingura esenta de rom

Crema de vanilie:

  • 7 galbenusuri
  • 170 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 300 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa


mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi


amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste


albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu hartie de copt si putin


ulei.


Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul


trece testul scobitorii.


Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand


zaharul se topeste.


La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.


Blatul de bezea: mixam bine albusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam


zaharul si mixam pana se topeste si obtinem o spuma lucioasa.


La final adaugam nuca macinata amestecata cu faina.


Amestecam usor, cu o spatula pana se incorporeaza.


Punem bezeaua in tava rotunda (aceiasi in care am copt blatul) tapetata cu


hartie de copt si putin ulei.


Coacem la foc mediu, pana se rumeneste usor deasupra.


Scoatem apoi din tava si lasam bezeaua sa se raceasca.


Crema de vanilie: mixam galbenusurile spuma cu zaharul.


400 ml de lapte ii punem pe foc la incalzit.


Dizolvam faine in laptele ramas (100 ml) apoi il adaugam peste laptele cald.


Turnam compozitia in fir subtire peste galbenusurile mixate spuma.


Punem compozitia de foc mic, pe baie de aburi si amestecam pana se


ingroasa.


Dam deoparte si acoperim cu folie de plastic (pentru nu se forma coaja


deasupra) si lasam sa se raceasca.


Dupa ce s-a racit adaugam cate o lingura peste frisca batuta, amestecand


usor, de jos in sus cu o spatula.


Asamblare: pe un platou rotund asezam o foaie de cacao insiropata,


intindem jumatate din crema, acoperim cu blatul de bezea, intindem restul


de crema iar apoi punem si ultima foaie de cacao insiropata.


Ornam dupa preferinta, eu am ales sa il imbrac in frisca, sa il ornez pe


margine cu alune


caramelizate, iar deasupra am facut un trandafir din fondant si ornamente


sclipitoare, galben si mov.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:45

Ligia

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:46

Laura

Angelina_Elena 1

09.06.2014, 18:46

Multumesc din suflet Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie