Tort roz

de lilik in Torturi, 28 Noi 2010 | 3769 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt blat:

  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 2-3 linguri cacao
  • 4 linguri apa calduta
  • 1 praf de sare

pt crema de lapte:

  • 200 ml lapte
  • 50 gr zahar pudra
  • 20 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 ml frisca lichida

pt sirop:

  • 250 ml lapte
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao

pt decor:

  • frisca
  • colorant alimentar roz
  • bombonele
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort roz:

Facem blatul:


punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle.


punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit 25-30 min.


Crema:


punem laptele pe foc si cand incepe sa fiarba il dam deoparte si adaugam vanilia,faina si zaharul cernute,amestecand continuu cu telul.punem din nou pe foc mic cateva minute sa se ingroase.(nu uitati sa amestecati mereu k dak nu se lipeste)


cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.


Siropul:


punem pe foc laptele cu zahar si cacao si lasam pana se topeste zaharul.lasam sa se raceasca apoi il folosim.


Cand avem totul gata ne apucam de asamblarea tortului.


taiem blatul in 2,insiropam 1 parte deasupra punem crema ,acoperim cu cealalta parte pe care o insiropam apoi acoperim cu frisca si decoram dupa plac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

MotanLaOale 1

29.11.2010, 14:07

lilik 1

29.11.2010, 19:57

merci fain motan

elena1988 1

19.01.2011, 17:16

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata!

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă