Tort sah

de nadina73 in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 6097 vizualizari

 

Pentru ca maine e Sfantu Andrei ,nu putea lipsi si un mic tortulet,doar avem un Andrei in familie ,adica Dragos pe care il cheama si Andrei,La multi ani ,tuturor celor ce poarta acest nume Sfant Andrei si Andrea

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 100 zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • 80 faina
  • 1/2 praf de copt

crema:

  • 500 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 250 mascarpone
  • 1 intaritor de frisca

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar de apa
  • esenta rom

decor:

  • bombonele,jucariI
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Se separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de copt.


Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao si in cealalata 1 lingura de amidon.


Se pregatesc 2 tavi mici si se coc la 160 grade aproximativ 25 minute,in tava de cozonc e foarte bine


crema:


se bate bine frisca cu cu zaharul si intaritorul


mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu frisca batuta.


Se pregateste un siropul:


se caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi se stinge cu un pahar de apa ,se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom si se insiropeaza baturile taiate fasii late de 1,5-2 cm.


Asamblare:Se aseaza pe o tava o fasie galbena,una maro si iar una galbena si una maro sau numai 3 bucati,depinde cat de lata va este tava in care ati copt blaturile


Se insiropeaza bine blaturile se pune crema si din nou se pun fasii din blat dar in sens contrar de cele `puse pe primul rand.Adica daca s-a inceput cu maro pe primul rand acuma se va incepe cu galben,astfel ca la final va rezulta ceva gen "sah".


Se imbraca cu crema si se decoreaza dupa bunul plac


PS:piticii au zis sa le scriu numele (cu toate ca am zis ca scriem Andrei,dar in final au convenit ei sa scriem si Dragos si Rares si am impacat si capra si varza)asa ca comanda s-a executat rapid ,dupa care au urmat jucariile,o multime in final

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (90)

zaharia_mihaela2005 1

06.12.2010, 15:24

nadina de unde cumperi tu praf de copt si intaritor de frisca si cum se numesc ca as vrea sa cumpar si eu dar nu stiu de unde. te rog sa ma scuzi daca iti pun prea multe intrebari dar sunt o incepatoare care vrea sa invete cat mai multe

onuta 1

06.12.2010, 22:57

elena1988 1

15.03.2011, 16:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!