Tort sah

de nadina73 in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 6679 vizualizari

 

Pentru ca maine e Sfantu Andrei ,nu putea lipsi si un mic tortulet,doar avem un Andrei in familie ,adica Dragos pe care il cheama si Andrei,La multi ani ,tuturor celor ce poarta acest nume Sfant Andrei si Andrea

 

INGREDIENTE

blat:

  • 3 oua
  • 100 zahar
  • 20 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura amidon
  • 80 faina
  • 1/2 praf de copt

crema:

  • 500 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • 250 mascarpone
  • 1 intaritor de frisca

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar de apa
  • esenta rom

decor:

  • bombonele,jucariI
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort sah:

Se separa albusurile de galbenus si se bat bine,dupa care se pune zaharul si se mai bate putin.Se adauga apa ,galbenusurile si uleiul si se amesteca usor cu o paleta,se pune faina si praful de copt.


Se imparte compozitia in 2 iar intr-una se pune cacao si in cealalata 1 lingura de amidon.


Se pregatesc 2 tavi mici si se coc la 160 grade aproximativ 25 minute,in tava de cozonc e foarte bine


crema:


se bate bine frisca cu cu zaharul si intaritorul


mascarponele se mixeaza bine dupa care se amesteca cu frisca batuta.


Se pregateste un siropul:


se caramelizeaza 3 linguri de zahar apoi se stinge cu un pahar de apa ,se lasa la racit dupa care se pune esenta de rom si se insiropeaza baturile taiate fasii late de 1,5-2 cm.


Asamblare:Se aseaza pe o tava o fasie galbena,una maro si iar una galbena si una maro sau numai 3 bucati,depinde cat de lata va este tava in care ati copt blaturile


Se insiropeaza bine blaturile se pune crema si din nou se pun fasii din blat dar in sens contrar de cele `puse pe primul rand.Adica daca s-a inceput cu maro pe primul rand acuma se va incepe cu galben,astfel ca la final va rezulta ceva gen "sah".


Se imbraca cu crema si se decoreaza dupa bunul plac


PS:piticii au zis sa le scriu numele (cu toate ca am zis ca scriem Andrei,dar in final au convenit ei sa scriem si Dragos si Rares si am impacat si capra si varza)asa ca comanda s-a executat rapid ,dupa care au urmat jucariile,o multime in final

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (90)

zaharia_mihaela2005 1

06.12.2010, 15:24

nadina de unde cumperi tu praf de copt si intaritor de frisca si cum se numesc ca as vrea sa cumpar si eu dar nu stiu de unde. te rog sa ma scuzi daca iti pun prea multe intrebari dar sunt o incepatoare care vrea sa invete cat mai multe

onuta 1

06.12.2010, 22:57

elena1988 1

15.03.2011, 16:12

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca