Tort Sah

de corina241 in Torturi, 30 Noi 2010 | 5718 vizualizari

 

Azi este ziua micutei mele,Andreea!!!!!Bineinteles ca nu putea lipsi ''dulciurica'' de ziua ei si uite asa m-am apucat aseara de facut blatul si abia dimineata,cand micutele au fost la gradi am terminat tortuletul.

 

INGREDIENTE

  • Am facut 2 blaturi de dimensiuni egale.Unul alb din:
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Celalalt maro:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1/2 praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 1 cub de unt
  • Decor:
  • frisca
  • ciocolata rasa
  • stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sah:

Blatul alb:


Separam ouale ,iar albusurile le batem spuma.Adaugam zaharul mixand pana spuma devine lucioasa,ca o bezea.


Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le turnam peste albusurile batute.


La sfarsit punem faina in ploaie,impreuna cu praful de copt.


Blatul de cacao:


Procedam ca si in cazul blatului alb,doar ca aici adaugam si cacaoa.


Incingem cuptorul la 180°.


Se coc cele 2 blaturi,unul alb si unul maro,in tava aragazului tapetata cu hartie de copt.


Crema:Frisca lichida o punem intr-o craticioara la foc mic.Adaugam ciocolata topita si cubul topit.Lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroasa amestecand continuu.


Cele doua blaturi le taiem in fasii de 1 cm(eu le-am taiat de-a lungul blatului si asa au iesit mai multe fasii,dar si putin mai scurte).


Luam apoi cate o fasie alba si una maro.Le lipim intre ele cu crema.Continuam cu cate 7 fasii in primul rand.Punem crema si incepem stratul 2 de fasii,alternand culoarea,deasupra fasiei albe se pune una maro,apoi alba si continuam pana la cifra 7(atatea mi-au iesit mie,nr lor poate sa difere in functie de marimea blatului).


Deasupra punem frisca lichida batuta bine,presaram cu ciocolata si cateva stafide.


La multi ani,tuturor Andreilor si Andreelor!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

mihaelar63 1

14.01.2011, 21:26

La multi ani Andreea ! !!! si mie mi-ar place un asa tort de ziua mea

elena1988 1

15.03.2011, 16:09

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 18:05

foarte frumos a iesit

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de branza