Tort Scooby Doo

de Lau in Torturi, 5 Mai 2012 | 1919 vizualizari

 

multumesc tuturor pentru urari:X

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 10 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura zahar vanilat
  • coaja de lamaie

CREMA 1

  • 500 ml frisca
  • 200 g iaurt de piersici
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Marmelada

crema 2

  • 1 plicuri budinca vanilie
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 50 g ciocolata

SIROP

  • 300 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Scooby Doo:

Blatul-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam bine,


adaugam treptat galbenusurile si mixam bine dupa fiecare,


adaugam faina cernuta,coaja de lamaie si amestecam,


turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,l


asam sa se raceasca foarte bine,


Blatul il taiem in 3


siropul-fierbem apa cu zaharul,la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca


Crema1-Mixam frisca cu zaharul si adaugam iaurtul,amestecam adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic(eu pun doar apa cat sa acopere gelatina)amestecam si dam la frigider pana incepe sa se intareasca,


Asezam prima foaie, insiropam bine si adaugam crema 1,dam la frigider pana se intareste bine,


Crema 2-Laptele il punem la foc impreuna cu zaharul,


Continutul plicurilor il amestecam cu putin lapte rece si adaugam peste restul de lapte cand incepe sa fiarba,amestecam continuu pana incepe sa se ingroasa,


stingem focul si adaugam ciocolata,lasam sa se raceasca putin


Peste crema 1-adaugam felii de marmelada,a 2- foaie,insiropam si punem crema 2- dam la frigider pana se raceste complet


Asezam a -3 foaie insiropam si decoram.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Scooby Doo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

06.05.2012, 20:54

super tort

Alinutza80 1

06.05.2012, 21:16

Lau 1

06.05.2012, 21:28

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Toffifee