Tort cu iaurt si fructe

de diaconta in Torturi, 7 Aug 2010 | 14499 vizualizari

 

Un "dulce" care-mi place tare mult ,de aceea l-am facut in mai multe variante.
Torturile mari sunt cadoul meu pentru nepoatele mele dragi Roxana si Anca.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi Savoiardi
  • 1 iaurt 400 gr piersici
  • 1 iaurt 400 gr visine
  • 1 compot mare piersici
  • 4 plicuri gelatina
  • 400 gr frisca lichida
 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si fructe:

Crema 1:

1 iaurt mare(400g) de fructe piersici (sau alt fruct)

1 compot mare de piersici

2 plicuri de gelatina fin maruntita(transparenta)

200 ml frisca Hulala

Frisca se bate spuma (se pune intaritor daca este cazul) dupa care se adauga iaurtul de fructe,amestecand in continuare cu mixerul.Cele 2 plicuri de gelatina se pun la inmuiat in 100ml sirop de la compot,se pune la incalzit pana se topeste(nu trebuie sa fiarba) si se toarna peste amestecul de frisca cu iaurt,omogenizand bine compozitia. Piersicile din compot se taie bucati mai mici si mai mari pentru ornare.

Crema 2

1 iaurt mare (400g) de visine(sau alt fruct)

2 plicuri gelatina fin maruntita

200 ml frisca Hulala

100 ml sirop de compot sau apa

Se prepara la fel ca si prima crema.

Se pune celofan intr-o cratita inalta sau o oala (sa aiba cel putin inaltimea unui piscot),se aseaza fructele din compot(cele pentru ornat)pe fundul vasului si se acopera cu o gelatina gele transparenta sau rosie(in functie de fructele folosite)preparata dupa instructiunile de pe ambalaj.

Piscoturile se inmoaie in siropul de la compot (daca ajunge)sau se face un sirop separat pentru asta.Se imbraca peretii vasului cu piscoturi,se pune Crema I apoi se pun fructele taiate bucati mai mici,apoi un rand de piscoturi inmuiate in sirop si Crema II.

La final un nou rand de piscoturi inmuiate in sirop.

Se lasa la frigider pana se intareste crema,se rastoarna pe un platou si se orneaza sau nu,dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Pentru un tort mai mare am folosit doua blaturi de tort  si multe fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

diaconta 1

26.01.2011, 13:53

Multumesc Ruxy chiar sunt niste fete extraordinare,de aia imi sunt asa dragi e tare frumos cand poti sa te bucuri de asa nepoti sau copii

ArianaBala 1

28.07.2011, 16:10

caaaaaaaaat de bine arata!!!!!!! cred ca mie n-o sa-mi iasa niciodata asa de frumoase

diaconta 1

28.07.2011, 20:58

Ariana,nici mie nu mi-au iesit de la inceput dovada sunt celelalte torturi,dar exersam

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "aproape" Marble