Raza de soare cu migdale

de simona72 in Torturi, 6 Mai 2013 | 3112 vizualizari

 

Este un tort delicios, pt cineva caruia ii place frisca. Reteta a pornit de la faptul ca aveam multe albusuri de ou ramase, iar foile trebuiau sa iasa niste bezele. Nu au iesit bezele asa cum am vrut initial, dar nici rau nu a iesit....Denumirea lui vine de la culoarea frumoasa a caiselor...

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr migdale macinate
  • pt umplutura din mijloc:
  • 300 ml smantina pt frisca
  • 80 gr zahar
  • pt decor:
  • 200 gr caise confiate
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • un pumn de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raza de soare cu migdale:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hirtie de copt. Coacem foile pe rind la cuptorul incins la 160 grade pt 25-30 minute.


Caisele confiate se pun intr-un vas cu apa si zahar si se pun pe foc pt 20 minute. Se scurg de siropul de pe ele si se paseaza la robot. Siropul se pune la racit, se adauga plicul de gelatina, se lasa 10 minute apoi se pune la incalzit pe baie de aburi, se amesteca si se lasa pina se dizolva gelatina. Gelatina racita se imparte in doua, o parte se pune peste caise, iar cealalta parte se pune peste frisca batuta spuma cu zahar.


Asamblarea tortului: pe un platou se pune marginea detasabila de la forma de tort, se pune prima foaie frisca batuta, dam la rece pt 30 minute, punem a doua foaie, iar peste piureul de caise si presaram citiva fulgi de migdale.Dam tortul la frigider pt 2-3 ore, Indepartam marginea si-l putem servii.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

foile le puteti face niste bezele mari si frumoase

2

piureul de caise puteti sa-l faceti si fara gelatina si sa-l lasati sa curga peste margini

Daca ti-a placut reteta noastra "Raza de soare cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Sim0na 1

07.05.2013, 20:39

Arata super!

simona72 1

07.05.2013, 21:36

Multumesc fetelor!!!

RuxyRux 1

07.05.2013, 21:38

Frumoasa si delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -