Raza de soare cu migdale

de simona72 in Torturi, 6 Mai 2013 | 5808 vizualizari

 

Este un tort delicios, pt cineva caruia ii place frisca. Reteta a pornit de la faptul ca aveam multe albusuri de ou ramase, iar foile trebuiau sa iasa niste bezele. Nu au iesit bezele asa cum am vrut initial, dar nici rau nu a iesit....Denumirea lui vine de la culoarea frumoasa a caiselor...

 

INGREDIENTE

  • pt foi:
  • 8 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr migdale macinate
  • pt umplutura din mijloc:
  • 300 ml smantina pt frisca
  • 80 gr zahar
  • pt decor:
  • 200 gr caise confiate
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina
  • un pumn de fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raza de soare cu migdale:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat si zaharul, iar cind acestea sunt batute bine de tot, devin lucioase si se tin pe tel. Adaugam migdalele macinate, amestecam cu un tel sa se incorporeze in spuma de albusuri, impartim in doua compozitia si o turnam intr-o forma de tort cu marginile detasabile si tapetata cu hirtie de copt. Coacem foile pe rind la cuptorul incins la 160 grade pt 25-30 minute.

Caisele confiate se pun intr-un vas cu apa si zahar si se pun pe foc pt 20 minute. Se scurg de siropul de pe ele si se paseaza la robot. Siropul se pune la racit, se adauga plicul de gelatina, se lasa 10 minute apoi se pune la incalzit pe baie de aburi, se amesteca si se lasa pina se dizolva gelatina. Gelatina racita se imparte in doua, o parte se pune peste caise, iar cealalta parte se pune peste frisca batuta spuma cu zahar.

Asamblarea tortului: pe un platou se pune marginea detasabila de la forma de tort, se pune prima foaie frisca batuta, dam la rece pt 30 minute, punem a doua foaie, iar peste piureul de caise si presaram citiva fulgi de migdale.Dam tortul la frigider pt 2-3 ore, Indepartam marginea si-l putem servii.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

foile le puteti face niste bezele mari si frumoase

2

piureul de caise puteti sa-l faceti si fara gelatina si sa-l lasati sa curga peste margini

Daca ti-a placut reteta noastra "Raza de soare cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Angel Cake