Tort spirala

de claudiaO in Torturi, 22 Noi 2013 | 4017 vizualizari

 

Este un tortulet simplu, usor de facut, de efect si foarte foarte bun :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei,4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt,1 praf sare
  • esenta de vanilie si rom
  • Crema:
  • 1 kg crema de branza dulce Dr. Oetker
  • 250 gr. frisca lichida batuta
  • 200 gr unt
  • vanilie
  • zahar pudra dupa gust -cca.200 gr
  • Sirop:
  • dulceata de afine
  • Ornament:
  • Jeleuri cu figurine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

Blat:
Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit esentele.

Se toarna compozitia in tava cu dimensiunea de 30x40cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15-20 minute , in functie de cuptorul fiecaruia.

Crema:
Se freaca untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugam branza dulce si vanilia si amestecam bine;la sfarsit adaugam frisca batuta.


Asamblare:
Se taie foaia de blat in 3 parti egale; se unge cu dulceata de afine, apoi se pune crema; se ruleaza si se aseaza pe un platou in picioare, iar cu celelalte 2 parti se procedeaza la fel si se pun in continuare formand un melc; se imbraca tot tortul in aceeasi crema si se orneaza cu jeleuri.Eu l-am stropit putin pe deasupra cu sirop de la dulceata si am trasat niste dungi.

 

TIPS-URI

1

Dulceata poate fi de orice fel...mie imi place sa folosesc de afine

2

Poate fi adaptat cu fructe exotice

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort spirala cu doua creme