Tort spirala cu crema de fructe de padure

de Geanina87 in Torturi, 17 Apr 2013 | 10180 vizualizari

 

Un tort absolut delicios... Pentru blat si asamblare m-am inspirat de la Miha de pe blog,iar pentru crema de la Laviii. Multumesc fetelor! >:D< Bineinteles ca mi-am pus amprenta si am modificat cate ceva,dar rezultatul e fantastic !!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua
  • 150 faina
  • 100 g amidon
  • 60 g cacao
  • 300 g zahar pudra
  • 1 si 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 300 g fructe de padure decongelate
  • 250 g iaurt cu fructe de padure
  • 250 g mascarpone
  • 500 g frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri de lapte
  • 2 folii gelatina (10 g)
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 200 g zahar
  • esenta de rom
  • Ornat:
  • frisca
  • pasta de migdale din comert
  • colorant alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala cu crema de fructe de padure:

Pentru crema : Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru 10 minute, apoi se storc bine si se dizolva in laptele cald.Frisca se bate cu zaharul,apoi se amesteca cu mascarpone,laptele in care s-a dizolvat gelatina,iaurtul si fructele de padure.

Sirop: Se pun apa si zaharul la fiert.Dupa ce se dizolva zaharul se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul mixand in continuare,dupa care se pun rand pe rand galbenusurile.Faina se amesteca cu cacaoa,amidonul si praful de copt si se adauga in ploaie. Compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-o tava (maaaare am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptorul preincalzit 180° pt 10-15 min pana trece testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a copt blatul,se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu ajutorul acestuia. Se lasa cateva minute rulat,dupa care se desface si se taie 4 fasii egale pe care le insiropam si le umplem cu crema. Rulam din nou prima fasie de blat si o asezam in centrul platoului,continuam cu celelalte 3 fasii incercuind-o pe prima. Ornam cu frisca, si decoram dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

Inainte de a se introduce in cuptor compozitia pentru blat, este bine sa se niveleze. Procedand astfel, blatul va avea aceeasi inaltime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala cu crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Geanina87 1

19.04.2013, 18:27

Multumesc!!

Miha 1

01.05.2013, 10:37

fain tort! Si bun, fara doar si poate

Geanina87 1

01.05.2013, 11:21

Multumesc! Ghici cine a fost sursa de inspiratie pentru blat? Ups...deja stii, ca am scris in descriere.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu multa ciocolata