Tort Tiramisu reteta cu crema

de cristina1985 in Torturi, 18 Feb 2017 | 2898 vizualizari

 

 Nu este Tiramisu reţetă originală, dar am plecat de aici

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 3 lg lapte
  • 1 1/2 lg Inka
  • 2 lg apa clocotita
  • Sirop:
  • 125 ml apa
  • 40 g zahar
  • 1 1/2 lg cu varf Inka
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 1 lg lapte
  • 1 lg Inka
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta cu crema:

Tiramisu reţetă originală

Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa fierbinte.

Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20-30 minute fiecare.

Sirop: Se fierb 125 ml apa, cu 40 g zahar si 1 1/2 lg Inka. Se lasa la racit.

Crema: Se prepara o crema din galbenusuri, Inka si zahar pudra si lapte, la bain-marie. Se fierb, amestecand mereu, la foc mic, timp de 15 minute. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu mascarpone. Dupa a doua cutie (de mascarpone), incepe sa se intareasca crema.

Se insiropeaza primul blat, se pune crema, apoi urmeaza al doilea blat, iar se insiropeaza si se orneaza cu restul de crema. Daca nu va ajunge, puteti orna cu frisca. Va sfatuiesc sa nu presarati Inka peste crema, pentru ca nu are un aspect placut (asa cum am facut eu). Tortul se poate face si cu cafea sau nes, in loc de Inka.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta cu crema" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca si frisca