Desert tort 10 ani

de MotanLaOale in Torturi, 9 Noi 2020 | 3222 vizualizari

 

Va intrebati de ce 10 ani? 10 ani se implinesc maine de cand va stresez.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • CREMA1:
  • 400ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 150g unt
  • 50g cacao
  • 1 esenta rom
  • CREMA2:
  • 400g lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 150g unt
  • 2 esente vanilie
  • SIROP:
  • 400ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • ORNARE:
  • 300ml frisca lichida
  • fulgi de ciocalata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 10 ani:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa.

Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza.

Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in cuptor 25-30 minute.

Se incearca cu scobitoarea si cand este gata se scoate din forma si se lasa la racit.

Pentru crema nr. 1 se pun 200 ml lapte la fiert cu zaharul.

In restul de lapte se dizolva amidonul si faina si se toarna peste laptele cu zahar si se tine pe foc amestecand pana se ingroase.   Se lasa la racit.

Untul se bate spuma, se adauga crema racita si se mixeaza bine.

Se adauga cacaoa si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se pune la frigider.

Crema nr. 2 se face la fel. Zaharul vanilat se adauga in crema la fiert.

Siropul se fierbe cateva minute apa cu zaharul, se da la o parte si se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.

Se lasa la racit.

Blatul se taie in 3 si se insiropeaza fiecare bucata.

Se pune o foaie de blat pe platou se pune crema nr.1, o alta foaie de blat, crema nr.2 si a treia foaie de blat.

Se pune in frigider pentru o ora.

Se bate frisca si se pune deasupra si pe laterale.

Am presarat si putini fulgi de ciocolata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 10 ani" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cremă de brânză și piersici (rețeta cu nr. 800)