Tort TREI CIOCOLATE

de ela in Torturi, 18 Noi 2015 | 9835 vizualizari

 

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar eu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita(eu am folosit LA DORNA SMANTANA PENTRU FRISCA) pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 15gr cacao
  • 1/4lingurita praf de copt
  • 50gr faina
  • 1praf de sare
  •  CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
  • 3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 8gr gelatina alimentara
  • 40gr unt
  • CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
  • 3oogr ciocolata cu lapte
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 1lingura esenta de cafea(sau de rom)
  • 40gr unt
  • 8gr gelatina alimentara
  • 50ml apa
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 40gr unt
  • 50ml apa
  • 12gr gelatina alimentara
  • 50ml lichior de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort TREI CIOCOLATE:

Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.

TIPS-URI

1

 Blatul il insiropam cu ce vrem,dupa gust,zeama de la un compot de visine e foarta buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort TREI CIOCOLATE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

19.11.2015, 11:41

Deosebit!!!

mihaelar63 1

19.11.2015, 16:59

Ela tu chiar vrei sa ma bagi in boala ? Este visul ciocoholicului are de fiecare

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 12:00

Cred ca este un deliciu!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort Trei Ciocolate