Tort trufa

de Patricia Iordache in Torturi, 10 Mar 2013 | 2335 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit pentru baietelul meu, cand a implinit 2 ani. E delicios pentru iubitorii de ciocolata amaruie.

 

INGREDIENTE

  • - 125 ml lapte
  • - 500 gr ciocolata amaruie
  • - 250 gr unt
  • - 250 gr zahar (eu am pus doar 200 gr)
  • - 4 oua
  • - 100 gr amidon
  • - 250 gr faina
  • - 3 linguri cacao
  • - 1 plic (10 gr) praf de copt
  • - 600 ml frisca lichida
  • - 6 linguri rom (eu am pus 8-10 linguri de visinata facuta in casa) - pentru insiropat blatul
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trufa:

Cum preparam:


Blatul


Incalzim cuptorul la 175 grade. Incalzim laptele , tocam 100 gr ciocolata amaruie si o topim in lapte, apoi o lasam la racit.


Batem zaharul cu untul, bine, bine si apoi adaugam cele 4 oua, pe rand amestecand energic.


Adaugam 50 gr de amidon. Restul de amidon (50 gr) il amestecam cu faina, 1 lingura de cacao si praful de copt, amestecam totul si incorporam si amestecul de lapte cu ciocolata topita.


Luam o forma de tort (eu am folosit una rotunda cu diametrul de 26 cm), tapetam fundul si marginile cu hartie de copt, turnam amestecul obtinut si coacem timp de aproximativ 1 ora, dar dupa ce au trecut 45 minute incepem sa verificam cu scobitoarea daca este gata.


Il lasam la racit, pe un gratar.


Crema: Incalzim frisca lichida, o luam de pe foc si adaugam cele 400 gr de ciocolata amaruie (tocata, ca sa se dizolve mai repede) si amestecam continuu. Turnam amestecul obtinut intr-un castron maricel si bagam la frigider pentru 2 ore, pana se intareste.


Montarea tortului:


Taiem blatul in trei parti, pe lungime astfel incat sa obtinem 3 discuri. Scoatem castronul cu crema de la frigider si mixam la vitez mare, timp de 1 minut, pana ce crema devine pastoasa.


Luam forma de tort, punem in ea folie alimentara (sa depaseasca peretii formei) si punem primul disc (de blat), il insiropam cu rom (visinata) dar nu excesiv ca sa nu se rupa.


Punem peste blat jumatate din crema si nivelam frumos.


Adaugam cel de-al doilea blat, insiropam, adaugam restul de crema, nivelam si apoi punem ultimul blat, insiropam.


Punem peste tort o greutate (eu am pus o farfurie) ca sa se aranjeze frumos straturile si bagam la frigider minim 6 ore.


Dupa cele 6 ore, luam un platou, il fixam peste forma in care se afla tortul si cu mare grija, rasturnam tortul.


Indepartam folia alimentara si apoi decoram.


Putem imbraca tortul in frisca, il putem glazura in ciocolata (cum am facut eu) sau il puteti orna dupa bunul plac.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trufa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

10.03.2013, 20:37

Rocsi 1

10.03.2013, 20:53

La multi ani pentru baietelul tau!

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 21:39

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Best Ever Chocolate Cake