Tort " Vara fructelor"

de RuxyRux in Prajituri, 10 Iul 2011 | 7011 vizualizari

 

Un tortulet usor delicios, plin de fructe de vara, desigur fiecare poate sa-l faca cu ce fructe doreste...eu am ales piersici, nectarine, visine si zmeura...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 3 linguri mascarpone
  • o cana si jumatate de faina sau aproape doua( compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plic vanilie si o esenta
  • 12 linguri zahar
  • fructe 2 boluri pline, nectarine, piersici, zmeura si visine
  • Crema:
  •  250 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone( o cutie)
  • zahar dupa gust si vanilie( aici va invit sa gustati crema si sa o faceti cat va place de dulce si de aromata)
  • Decorul dupa bunul plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort " Vara fructelor":

Batem la mixer ouale, zaharul, vanilia 5-6 minute, adaugam apoi mascarpone si mai mixam 1 minut, la sfarsit faina si praful de copt.

Pregatim o tava ( eu am facut in forma de tort cu inel detasabil), punem si foaie de copt si  turnam compozitia.

Asezam intai piersicile si nectarinele si deasupra zmeura si visinele.

Dam la 180 grade la cuptor pana se rumeneste( faceti neaparat testul cu scobitoarea, la mine a fost nevoie sa stea mai mult de o ora aproape o ora si jumatate.

Intre timp mixam frisca cu vanilie si zahar dupa gust.

Mixam si mascarpone cu zahar si vanilie, (gustati si vedeti cat de dulce doriti crema) apoi amestecam usor cele doua compozitii.

Cand este gata blatul cu fructe, il lasam la racit si numai cand este rece rasturnam pe un platou. 

Asezam crema, apoi decoram cu fructe si dam la rece daca se poate toata noaptea( eu asa am procedat).

Yamyyyyyyyy!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort " Vara fructelor"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Marlenka