Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM

de naomy in Torturi, 21 Aug 2011 | 3728 vizualizari

 

Acest tort este pura inventie ,vroiam sa fac ceva iesit din comun ceva diferit si in acelasi timp un gust unic,sunt extrem de multumita de rezultat:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 300  gr de biscuiti macinati
  • 50 mil lapte condensat
  • 2 albuse
  • 50 de unt
  • un vf cutit sare
  • 150 bomboane MM
  • 6 linguri de crema de branza.
  • STRATUL I: CREMA DE BANANE
  • 1 crema  de vanilie Dr.Oetker
  • 1 banana mare de canarias
  •  STRATUL II : CREMA DE BRANZA
  • 250 mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 5 picaturi de esenta de vanilie
  • STRATUL III
  • 10-12 piscoturi trase in ciocolata
  • CREMA DE CIOCOLATA PT DECOR
  • 250 de fulgi de ciocolata
  • 50 mil de frisca
  • 3 linguri de nutela
  • PT DECORAREA TORTULUI
  • am folosit pasta minune de trufe pe care am modelat-o dupa preferinta
  • http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-modelat-din-trufe-24529.html#comments

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM:

BLAT


Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de branza si dam la cuptorul incins 7 min. Lasam pana se formeaza o crusta aurie, se scoate de la cuptor si in blatul cald infingem bomboanele MM si se lasa la racit.


CREMA DE BANANE


Se prepara crema Dr .Oetker dupa instructiunile de pe plic. Intre timp punem banana in blender impreuna cu 1 ling de crema ca se se formeze o crema fina, pe care o amestecam cu restul de crema si se pune la rece.


CREMA DE BRANZA


Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de vanilie si amestecam bine apoi introducem smantana si mascarponele si dam la rece.


CREMA DE CIOCOLATA


Topim fulgii de ciocolata in 50 ml de frisca, amestecam bine pana se topesc si arata ca si o crema. Punem jumatate de crema de-o parte pt piscoturi si in cealalta ce ramane adaugam nutela.


PICOTURILE TRASE IN CIOCOLATA


Luam piscoturile si le trecem in baia de ciocolata calda si apoi le lasam la congelator pana se intaresc.


Umplerea tortului


Cand s-a racit blatul cu bomboanele MM punem primul strat (adica crema de banane) apoi asezam frumos peste, piscoturile trase in ciocolata si punem al doilea strat(crema de branza) si dam la frigider cateva minute ,dupa care il ornam dupa preferinta cu crema de ciocolata amestecata cu nutella si formele obtinute din pasta de trufe....


Se lasa la frigider cateva ore bune. Va recomand sa-l faceti seara ca si mine si sa il lasati pana a doua zi ,asa va rezista mult mai bine tentatiei si este mult mai gustos si mai usor de taiat:)

 

TIPS-URI

1

As recomanda  o gelatina la crema de branza , ajuta mult la decorul tortului ..dar cum nu am avut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mimmi 1

22.08.2011, 11:27

Minunat !

dana1986 1

22.08.2011, 14:10

waw

naomy 1

22.08.2011, 14:21

gracias dana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de piersici si ciocolata