Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM

de naomy in Torturi, 21 Aug 2011 | 5098 vizualizari

 

Acest tort este pura inventie ,vroiam sa fac ceva iesit din comun ceva diferit si in acelasi timp un gust unic,sunt extrem de multumita de rezultat:)

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 300  gr de biscuiti macinati
  • 50 mil lapte condensat
  • 2 albuse
  • 50 de unt
  • un vf cutit sare
  • 150 bomboane MM
  • 6 linguri de crema de branza.
  • STRATUL I: CREMA DE BANANE
  • 1 crema  de vanilie Dr.Oetker
  • 1 banana mare de canarias
  •  STRATUL II : CREMA DE BRANZA
  • 250 mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar
  • 2 linguri de smantana
  • 5 picaturi de esenta de vanilie
  • STRATUL III
  • 10-12 piscoturi trase in ciocolata
  • CREMA DE CIOCOLATA PT DECOR
  • 250 de fulgi de ciocolata
  • 50 mil de frisca
  • 3 linguri de nutela
  • PT DECORAREA TORTULUI
  • am folosit pasta minune de trufe pe care am modelat-o dupa preferinta
  • http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-modelat-din-trufe-24529.html#comments

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM:

BLAT

Amestecam biscuitii sfaramati cu untul si laptele condensat. Separat batem spuma albusurile cu sarea, apoi turnam peste biscuiti si amestecam bine. Se pune compozitia intr-o forma de tort cu inel de 26 cm si tasam bine cu un pahar inclusiv pe margini. Turnam cele 6 linguri de crema de branza si dam la cuptorul incins 7 min. Lasam pana se formeaza o crusta aurie, se scoate de la cuptor si in blatul cald infingem bomboanele MM si se lasa la racit.

CREMA DE BANANE

Se prepara crema Dr .Oetker dupa instructiunile de pe plic. Intre timp punem banana in blender impreuna cu 1 ling de crema ca se se formeze o crema fina, pe care o amestecam cu restul de crema si se pune la rece.

CREMA DE BRANZA

Mixam galbenusurile cu zaharul  pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta de vanilie si amestecam bine apoi introducem smantana si mascarponele si dam la rece.

CREMA DE CIOCOLATA

Topim fulgii de ciocolata in 50 ml de frisca, amestecam bine pana se topesc si arata ca si o crema. Punem jumatate de crema de-o parte pt piscoturi si in cealalta ce ramane adaugam nutela.

PICOTURILE TRASE IN CIOCOLATA

Luam piscoturile si le trecem in baia de ciocolata calda si apoi le lasam la congelator pana se intaresc.

Umplerea tortului

Cand s-a racit blatul cu bomboanele MM punem primul strat (adica crema de banane) apoi asezam frumos peste, piscoturile trase in ciocolata si punem al doilea strat(crema de branza) si dam la frigider cateva minute ,dupa care il ornam dupa preferinta cu crema de ciocolata amestecata cu nutella si formele obtinute din pasta de trufe....

Se lasa la frigider cateva ore bune. Va recomand sa-l faceti seara  ca si mine si sa il lasati pana a doua zi ,asa va rezista mult mai bine tentatiei si este mult mai gustos si mai usor de taiat:)

TIPS-URI

1

As recomanda  o gelatina la crema de branza , ajuta mult la decorul tortului ..dar cum nu am avut :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vesel cu diferite arome si bomboane MM" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

ieri la 16:32

Prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

ieri la 15:45

Prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

ieri la 10:42

Amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

mirela0911

3438 puncte

Rocsi

2799 puncte

oanapl

2763 puncte

Constelatialeu

2762 puncte

 Adi

1600 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher