Tort Diplomat

de cook_and_smile in Torturi, 26 Mar 2014 | 7700 vizualizari

 

Pe 23 Martie , fiind ziua de nastere a tatalui meu , m-am hotarat sa-i fac o surpriza , stiind ca ii plac dulciurile foarte mult . Stiam reteta clasica a tortului Diplomat , dar pana acum nu ma hotarasem nicicum sa incerc reteta , dar acum fiind motivata de ceva extrem de frumos , am hotarat sa trec la treaba .

 

INGREDIENTE

  • 400 grame de piscoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 3 capsuni pentru decor
  • 1/2 banana pentru decor
  • 1/2 tableta de ciocolata amaruie pentru decor
  • 500 ml lapte
  • 500 ml frisca lichida
  • o conserva ananas cu tot cu suc
  • 200 grame de zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 linguri de faina alba
  • 30 grame de gelatina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Mai intai ,se ia gelatina si se inmoaie in 100 ml apa. Puneti zaharul intr-o oala , in care adaugati cele 5 galbenusuri si cele 2 linguri de faina alba,esenta de vanilie si pliculetul de zahar vanilat  .

Amestecati cu un tel pana ingredientele se omogenizeaza , dupa care turnam din lapte , putin cate putin , pana il incorporam in amestec.Dupa ce am omogenizat foarte bine totul , se ia cratita si se pune pe foc.Se fierbe la foc mic, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se lipi.Crema este gata in momentul in care se ingroasa , dupa care o dam deoparte pentru a se raci pentru 10 minute.Am lasat crema sa se racesca suficient , atat cat sa fie suficient de calda pentru a topi gelatina si nu fierbinte , atentie !!Apoi cu telul , omogenizam bine .pana gelatina se topeste integral in compozitie.

Se iau fructele si se taie cubulete, avand grija sa nu exagerati cu fructele , deoarece , blatul se va lasa.Punem intr-un mixer frisca lichida si o batem pana va deveni o spuma tare .Se ia apoi din crema de ou si se pune cam 1/2 din ea in bolul cu frisca , se lasa la mixer pana vedem ca se incorporeaza , la fel facem si cu cealalta jumatate de crema .

Se ia o tava cu peretii detasabili(eu am folosit una cu diametrul mai mare 28 cm) care se aseaza pe o farfurie perfect dreapta (de la tava nu pastram fundul , ci doar peretii tavii ) si inmuiem piscoturile cateva secunde in sucul de ananas.Nu le lasati sa absoarba foarte mult suc , deoarece ele sunt poroase si riscam sa fie mult prea moi.Se tapeteaza peretele tavii de jur imprejur cu piscoturi, la fel si pe fundul tavii.Dupa , se pune din crema primul strat , presaram cu fructe (portocale,kiwi,ananas), apasam putin pentru a intra in blat si continuam in acest fel , pana umplem tortul.La sfarsit se orneaza cu fructe dupa placul fiecaruia, eu am preferat sa fac un palmier cu trunchiul dintr-o jumatate de banana, pe care am desenat cu ciocolata si frunzele din kiwi ,portocale taiate in felii foarte subtiri si flori din capsuni.

Am topit ciocolata la bain marie , am pus pe fiecare piscot cu o lingurita cate putin , in asa fel sa se scurga si sa arate ca un ghetar .Restul de ciocolata am pus-o intr-un pos si am scris pe o hartie de tapetat tava La Multi Ani si o broderie pe care ulterior am rupt-o bucati mai mari si am pus-o pe feliile de tort atunci cand am servit , pentru a avea un aspect elegant .Eu mi-am lasat imaginatia sa zboare, reteta aceasta putandu-se face si intr-un bol pe fundul caruia se pune folie alimentara , dar mie una nu-mi place ca aspect cum iese, sunt foarte pretentioasa, pentru ca , pana la gust te atrage aspectul produsului , nu ?

Se da la frigider pentru a se raci peste noapte.

TIPS-URI

1

Nu puneti prea multe fructe , deoarece crema din interior se va lasa din cauza sucului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Lau 1

27.03.2014, 11:06

bun venit

cook_and_smile 1

27.03.2014, 17:49

Ms, fetelor ,pentru primirea frumoasa printre voi

MIUTA 1

28.03.2014, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mure si mousse diplomat