Tort Watermelon

de Lily_Musat in Torturi, 14 Ian 2011 | 7482 vizualizari

 

I-am dat denumirea Watermelon pentru ca este facut cu pepene galben, un deliciu...

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema tortului:
  • 3 pepeni galbeni (aproximativ 1,8 kg),
  • 5 linguri de zeama de lamaie,
  • 75 grame de zahar,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 500 grame de frisca Hulala.
  • Ingrediente pentru blatul tortului:
  • 3 oua,
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina,
  • 2 linguri de ulei,
  • un praf de sare.
  • Pentru ornat:
  • frisca batuta hulala
  • glazura de ciocolata Dr. Oetker
  • margarete de napolitana Dr. Oetker
  • bombonele de orez expandat Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Watermelon:

Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.

Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor cca 30-35 minute. Dupa ce coacem blatul il lasam sa se raceasca. Ne apucam sa facem crema. Pepenele il taiem bucati, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si punem tot in robotul de bucatarie. Mixam pana se farama bine tot.Gelatina o desfacem pe baie de aburi dupa ce o lasam la inmuiat 10 minute in apa, o punem peste compozitia de pepene, amestecam si o dam la rece la frigider.

O sa se inchege putin, dupa care adaugam frisca batuta.

Trebuie sa avem o forma de tort cu inel detasabil, deoarece dupa ce punem blatul tortului pe fundul formei adaugam crema preparata si dam la rece.

Pe deasupra ornam tortul cu glazura de ciocolata, pe margine cu frisca batuta, si punem ca decor margarete din napolitana (Dr. Oetker) si bilute din orez expandat (Dr. Oetker).

TIPS-URI

1

Pepenele trebuie cantarit. Eu am avut cu ce sa cantaresc datorita acestui site minunat care mi-a trimis ca premiu un cantar de bucatarie, pe care il am de un an de zile si este foarte bun. Nu stiu ce m-as fi facut fara el... Multumesc Bucataras!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Watermelon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Teo 1

15.01.2011, 22:03

cred ca nu te poti opri , e asa de reusit !bravo !

Laly 1

15.01.2011, 23:54

Ce bine arata,parca este din reviste

vickyduta 1

21.01.2011, 23:10

Absolut minunat, felicitari.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie,cocos si zmeura