Torta della nonna (Tarta bunicii)

de La Ancuta in Prajituri, 2 Iul 2013 | 4827 vizualizari

 

La inceput de saptamana va aduc o tarta cremoasa, care a fost exact pe gustul barbatilor mei ;) . Sa aveti spor in tot ce faceti!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g + 2 linguri amidon
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se incorporeaza iar la final adaugam in fir subtire laptele fierbinte.

Punem crema pe foc mic si fierbem pana cand se ingroasa (ca o budinca) apoi dam deoparte si acoperim cu folie alimentara (pentru a impiedica formarea unei pojghite la suprafata cremei). Lasam la racit.

Pana se raceste crema pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Invelim apoi aluatul in folie alimentara si si il dam la frigider pentru 1 ora.

Scoatem aluatul din frigider si intindem 3/4 din aluat pe fundul si marginile tavii rotunde (26 cm). Turnam crema in interior si nivelam. Intindem restul aluatului si decupam diferite forme, pe care le asezam peste crema. Dam tarta la cuptor, la foc potrivit ~ 35 minute, sau pana se rumeneste frumos.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet iar apoi pudram cu zahar si putem servi.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

02.07.2013, 22:42

Va multumesc. Ma bucur ca va place

La Ancuta 1

02.07.2013, 22:43

Iri, nu chiar toata, dar aproape

lilik 1

04.07.2013, 12:19

Super buna si noua ne place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta bruna cu branza si visine