Tortellini cu piept de pui in sos picant

de Dya Daniela Andrei in Tortellini, 12 Mar 2012 | 11600 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr tortellini
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin rosu
  • un pahar cu apa/supa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ardei gras/capia rosu
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • condimente: un praf de sare pentru sos, o lingurita rasa de chili, tarhon si busuioc
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu piept de pui in sos picant:

Pieptul de pui il taiem in cuburi mici si il punem la prajit in uleiul de masline pentru 10 minute, suficient cat sa se rumeneasca usor. Acum adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, si, le lasam pe foc, intr-o tigaie acoperita, atat cat sa se fragezeasca pieptul de pui. Adaugam apa/supa si vinul rosu, condimentam dupa gust (cu sare, chili, tarhon si busuioc), adaugam sucul de rosii si lasam la foc mic pana cand sosul format capata consistenta. Cand este gata presaram deasupra patrunjelul tocat marunt.

Intre timp pregatim pastele: le punem la fiert in 2 l de apa cu putina sare (sa nu exagerati pentru ca pastele sunt destul de sarate) pentru 15-20 minute. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem apoi printr-un jet de apa rece, le potrivim de gust cu putin ulei de masline si tarhon, si, le servim calde, impreuna cu pieptul de pui in sosul picant.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu piept de pui in sos picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu ciuperci si carnaciori