Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi in Tortellini, 28 Sep 2016 | 1952 vizualizari

 

Este pentru prima data cand gatesc tortellini. Am ales sa cumpar pe cei umpluti cu prosciuto, sa ii pregatesc intr-un sos de rosii si sa ii gratinez putin. A iesit totul atat de bun si gustos, ca vreau sa repet reteta.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini cu prosciuto proaspeti (sunt in vid la Lidl)
  • 1 ceapa
  • 1 borcan ciuperci taiate
  • 1 catel de usturoi
  • 550 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
  • 3 linguri parmezan ras
  • 4 linguri cascaval ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor:

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs.

Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile.

Le innabusim 2-3 minute, apoi punem circa o cana cu apa.

Lasam sa fiarba 10-15 minute.

Rosiile decojite le trecem prin blender, le punem in tigaie.

Adaugam usturoiul curatat si taiat in doua.

Amestecam bine, presaram sare si piper, apoi oregano uscat.


Lasam sa fiarba 5-7 minute sosul, sa se ingroase putin, apoi tragem tigaia de pe foc.

Intr-o cratita punem apa cu sare, le transferam pe foc.

Cand apa clocoteste, dam drumul pastelor, le fierbem 7-8 minute.

Cand sunt gata, le scurgem bine, le turnam peste sos si le amestecam bine.

In doua vase potrivite de ceramica, punem pastele cu sos, in mod egal.

Cascavalul il amestecam cu parmezanul, presaram din el in ambele vase.


Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana branzeturile se topesc.

Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le servim calde.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

30.09.2016, 07:50

Papa bun de la Rocsi drag si scump!

simona72 1

30.09.2016, 09:00

Ia sa ma duc si eu la Lidl Imi place maxim ce ai facut!

Rocsi 1

30.09.2016, 20:47

Merisor, Simona, multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Penne integrale cu piept de pui si ciuperci pleurotus